Schwåmpis Venner

De Gyldne Løvers afløser

Ring til Lykke Music & Events for et tilbud på booking af musik og underholdning med Schwåmpis Venner

Her er booking af musik og underholdning med Schwåmpis Venner

Historien om Schwåmpis Venner

Den 25.6.1979 kl. 19.05 dansk normaltid blev en mærkedag for vendrsyssels kultur- og åndsliv. På et idyllisk sted (usselt, men dog agtværdigt) blev gruppen Schwåmpi's Venner endelig en realitet.

Schwaampis Venner Frisk festlig folkemusikGruppens initiativtager Peter Bak fejrede på denne mindeværdige dag sin første 31 års fødselsdag.Da konen, af moralske grunde, havde låst kortene inde i tobaksskabet, var gæsterne henvist til at divertere sig med forhåndenværende instrumenter og sang. Da det efter 2 timers uophørlig musiceren viste sig, at katten forblev liggende i kakkelovnskrogen, endog med visse tegn på velvære, indså man, at denne musik muligvis også kunne tolereres af andre levende skabninger. Før denne aften havde der dog fundet et lille præludium sted.

5 år tidligere havde man i Jerslev (under fritidsloven) dannet en forening, hvis formål var at fremstille og drikke alkoholiske drikke af høj kvantitet. Denne forening fik hurtigt navnet Schwåmpi. Ud af denne sump fremspirende kimen til SCHWAMPI'S VENNER.

Schwåmpi's Venner har siden førnævnte dato bestået af 5 medlemmer. I den forløbne tid er der kun sket en udskiftning, nemlig da Henning Sørensen erstattede Finn Bjerning,

Det viste sig hurtigt, at den uhøjtidelige og folkelige form for musik faldt i folks smag, og efter et indslag i Nordjyllands Radio lå der hurtigt en række tilbud fra forskellige danske pladefabrikanter bl.a. Dansk Eternitfabrik, Spåntex m.fl. Gruppen valgte dog snusfornuftigt grammofonselskabet STUK, hvor man i foråret 1980 indspillede debut-LP'en Nordenfjords .Udover arrangementer i det ganske land medførte pladeudgivelsen også et ti Ibud fra dansk TV i udsendelsen Spil op. Aret efter var gruppen klar med en ny LP. der ligesom den første var indspillet i STUK.RANCH. men da dette firma kom i økonomiske vanskligheder, kom dette fremragende produkt aldrig den hungrende skare i hænde.

I efteråret 1981 kontaktedes gruppen af Fisker Thomas, der inviterede Schwåmpi's Venner til at medvirke på sin næste plade Søens Våde Vej, der udkom i forbindelse med Skagen Visefestivalen 1982.

Da gruppens 2. LP var udkommet i 1983, begyndte det for alvor at rykke for Schwåmpi´s Venner. Job efter job, by efter by. Til sidst blev presset for stort for de halvprofessionelle musikere, og gruppen gemte sig af vejen. I 1986-87 var gruppen nærmest opløst. John Orleman og Peter Bak stoppede, og Per Hansen og Jens Ole Jensen havde svært ved at passe både musikken og arbejdet. Men i 1990 fik gutterne modet tilbage. En ny mand, Brian Nuller Hansen overtog bassen og efter et par lokale jobs, gik gruppen igen i studiet, denne gang i Hjørring ved LJ-music - og det resulterede i CD´en Kradse Sager, som udkom i 1992.

Så kørte det igen for den nu 4-mands store besætning. I 1994 var gruppen på Grønland for at underholde Flådestation Grønnedals personel i en uge. Året efter blev gruppen ramt af tragedien. Per Hansen, lærer og banjospiller døde, efter kort tids sygdom. Det var et hårdt slag for gruppen, og modet forlod dem. Men efter nogle stille år, kom lærer Ebbe Dissing med som 4. mand på banjo, og gruppen begyndte igen at blive interessant for lokalsamfundet.......De blev efterhånden bedre og bedre sammenspillet, og i 2005, 25-året for gruppens dannelse - gik de så igen til optagelse....denne gang en live optagelse, med gruppens bedste numre gennem tiderne.

I 2009 kom der igen ændringer blandt gruppemedlemmerne, idet Henning Sørensen (i en alder af 80 år) og Brian Nuller Hansen stoppede. Men da gruppen stod foran sit 30 års jubilæum, var intet mere nærliggende end at spørge "de rigtige, gamle", om de havde lyst til at være med til at fejre det. Alle syntes det var en strålende idé, og i dag fremstår gruppen som da den startede i 1979 - dog med Lasse Hansen som ny harmonikaspiller.

Schwåmpis Venner består her i 2019 af: 
Finn Bjerning: Tin Whistle og guitar.
Lasse Hansen: Harmonika.
Ebbe Dissing: Banjo, sang.
Henrik Nellemann: Bas, sang.
Jens Ole Jensen: Guitar, sang.
 

Se her videoen med Schwåmpis Venner - Til bal på Grand 

 Send os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på Schwåmpis Venner - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send