Svenne og Lotta

Det svenske hitpar Svenne og Lotta

Pris Svenne og Lotta kr. 25.000 1x30 min. sing back - kr. 40.000 1x60 min. med orkester

svenne-og-lotta-sverige

Svenne og Lotta svenske hitmagere.

I marts 1965, starter Svenne Hedlund op med den meget populære svenske gruppe "Hep Stars", som efter en TV-udsendelse slår igennem fra den ene dag til den anden, og senere tegner sig for en hel række hits bl.a. Cadiliac, Farmer John, Wedding og Sunny Girl. En amerikansk showbiz-avis kalder dem "verdens bedste punkband", selvom ingen på det tidspunkt endnu har hørt ordet punk.

Sommeren 1966 træffer Svenne Hedlund kvinden i sit liv, amerikanske Charlotte Walker. "Lotta" medvirker i en svensk TV-udsendelse med gruppen "The Sherrys" fra Philadelphia, USA, som på det tidspunkt havde et verdenshit "Pop Pop Pop Eye". Den følgende sommer turnéer "The Sherrys" i Sverige, og i oktober flytter Lotta til Sverige.

Hep Stars er i mellemtiden blevet tildelt ikke færre end 7 guldplader og slår Publikums-rekord i folkeparkerne. I 1968 slår Hep Stars igennem i flere andre europæiske lande og Lotta begynder at synge med Hep Stars i forbindelse med en sommer-turné. Det bliver fil albummet "Songs we sang - 68" og singlen "Let lt Be Me" hitter stort. Året efter beslutter Hep Stars sig for at bryde op, men forinden da, når de at hitte med endnu et par singler fra albummet, bl.a. "Speedy Gonzales".

l 1970 beslutter Svenne og Lotta sig for at lave plade sammen, og de indgår samarbejde med Benny Andersson, Bjørn Ulveus (de nok så kendte ABBA-folk) samt Finn Alberth omkring et nyt Hep Stars. Sammen laver de albummet "Compromice". Bjørn Ulveus og Benny Andersson laver pladeselskaber Polar, som i 1973 producerer og udgiver Svenne & Lotta's "Oldies But Goodies".

Med dette album får Svenne & Lotta i 1974 deres helt store gennembrud i Danmark bl.a. med singler som "Sandy, Little Yeilow Aeroplane", og Breakin' Up Is Hard To Do". Samme år hitter Svene & Lotta også i Norge. Senere følgerTV-optrædender i Østrig, Belgien, Holland og Finland, "Sandy" og "Dance While The Music Stills Goes On" bliver hits i disse lande.

l 1975 udkommer det næste album "Svenne & Lotta/2", som bl.a. inkluderer hittet "Bang-A-Boomerang", skrevet af Ulveus og Andersson, et nummer som Svenne & Lotta medvirker i ved Melodi Grand Prix, og som senere hitter gevaldigt. l 1976 følger albummet "Letters", hvorfra "Extra Extra" og "Till I Kissed You" var blandt hittene.

Med et million-stort pladesalg følger Svenne & Lotta nu succes'en op i store dele af verden. Det bliver i årene der følger, frem til midt i 80'erne, til TV-shows og turnéer i Skandinavien, England, Holland, Belgien, Østrig, Tyskland, Afrika, Australien, USA, Thailand, Jugoslavien, Tjekkoslovakiet og Polen.Send os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på Svenne og Lotta - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send