Ulf Pilgaard

Høj komik med og af Ulf Pilgaard

Ring til Lykke Music & Events for et tilbud på Ulf Pilgaard

Fuldt udrullet fylder ULF PILGAARD 196 centimeter og er i hvert fald målt på den led, landets største komiker.

 

Ulf Pilgaard Perlemor eller dronning Magrethe

Han kom som 25-årig i lære hos revykongen Stig Lommer på facernes højborg, ABC-teatret i København, men optrådte i mange år så meget sammen med den uovertrufne Dirch Passer i både Tivoli og på Bakken, at han betragter ham som sin egentlige læremester. Det har da også været vennen Dirchs plads, han har overtaget på Bakken, som den opretstående, hurtigtalende vittighedsfortæller. Bag scenen er han tænksom og til tider tungsindig mand, der således lever helt op til forestillingen om, at komikere sjældent er morsomme privat.

ULF PILGAARD (født den 15. November 1940) er set som præsten i Henrik Stangerups (se denne) film ”Giv Gud En Chance Om Søndagen”, og præstesønnen fra Skive gav selv Vorherre chancen som teologistuderende ved Århus Universitetet (1961). Men det var først, da han udvandrede fra smilets by til København, han kunne se det morsomme ved tilværelsen. Her spillede han ved Studenterscenen og i Collagetruppen, inden han opgav studierne uden at blive uvenner med familien. Han har ord for at være præcis og hurtig til at lære en rolle, hvilket kombineret med hans talent har gjort, at hans gage er på størrelse med legemshøjden.

Gud bevare Pilgaard

Farmand tryllebandt publikum fra sin prædikestol. Ulf Pilgaard forfører os fra scenekanten. Hans far blev stiktosset, intet mindre, da Ulf Pilgaard debuterede i Cirkusrevyen i 1968.

Nu har den ranglede starut med sin evige solskinsteint gjort Bakken usikker i sammenlagt 30 år, og tilsyneladende har han aldrig savnet de teologistudier, han til sit ophavs store skuffelse forlod.

- Teologi - det var sådan noget, der bare lå i kortene. Min far var præst, så hvorfor skulle jeg ikke også... Ligesom lægebørn, der bliver læger. Og advokatbørn, der bliver advokater. Eller hvad fanden. Jeg kendte miljøet. Var vokset op med det. Ren fantasiløshed, har Ulf Pilgaard betroet Gregers Dirckinck-Holmfeld.

Også på anden vis har Ulf Pilgaard forladt den kurs, hans far med sit eksempel stak ud for ham.

- Jeg tænker tilbage på min far med beundring, når det gælder hans usædvanligt rige personlighed og evner som prædikant.

- Men han er et skræmmebillede, når det gælder børneopdragelse. Han var dominerende og patriarkalsk - indimellem også over for min mor. (...) Det endte med, at jeg måtte flytte hjemmefra. Da jeg selv fik børn, dukkede min fars måde at gøre tingene på op igen op til skræk og advarsel. Heldigvis har mine sønner og jeg et anderledes godt forhold til hinanden.

Det seje træk
Ulf Pilgaard udstiller ikke sit privatliv i medierne. Derfor er det meget lidt, vi kender til ham uden for scenen eller filmlærredet. Det er dog ingen hemmelighed, at han og konen Gitte mødte hinanden for 40 år siden på ABC-teatret, hvor hun var Lommer-pige. Ulf Pilgaard har i Ekstra-Bladet forklaret, hvordan det kan lade sig gøre at holde sammen i så mange år.

- I vore dag er det et mysterium og ingen selvfølge. Men jo længere tid, der går, des nemmere er det. Det handler om at have fået en fælles historie, siger han og indrømmer samtidig, at forholdet har haft sine kriser.

- Vi har prøvet andre veje i løbet af ægteskabet. Vi er ikke dydsmønstre. Men noget var stærkt nok til at holde. Jeg tror, det handler om respekt, siger han.

Respekt har publikum i hvert fald også for Ulf Pilgaard, som sommer efter sommer speeder rundt på scenen og leverer pragtimitationer - ikke mindst af dronning Margrethe, som han har opfordret til at lægge smøgerne på hylden, så hun holder hans tid ud. - Jeg vil da godt have dronningen nogle år endnu. Det skal der ikke herske nogen tvivl om, siger han til Ekstra Bladet.

Et Ulf Pilgaard citat:

- Medierne går ikke rigtig efter dem, der bestemmer mere - de går mere efter pjat og pjank, ligegyldig underholdning. Derfor er revyen i mine øjne et af de få steder, hvor der bliver taget politiske emner op. Det gør dem folkelig og unik.
 

I 2009/2010 lavede Lisbet Dahl og Ulf deres store 40 års jubilæums show som igen igen trak fulde huse landet over.Send os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på Ulf Pilgaard - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send