Brødrene Olsen

Vinder af det internationale Melodi Grand Prix 2000

Pris Brdr. Olsen fra kr. 70.000 1x40 min.

Brødrende Olsen kan endnu


Melodi Grand Prix 2000 blev betegnet af enige journalister som "stjernes popdyst, der slog alt". Her fik Brdr. Olsen en historisk overbevisende sejr, med melodien "smukt som et stjerneskud". De fik 58 ud af 60 mulige point, med 42 point til nr. 2. Nu hedder den "Fly On The Wings Of Love" Melodien skrev Jørgen Olsen hjemme på sofaen i sit hus.

Kort om brødrende


De 2 brødre sammenJørgen Olsen (født 15. marts 1950) og Niels Olsen (født 13. april 1954) stammer fra Odense. De flyttede med deres forældre til København og allerede da de var hhv. 12 og 18 år startede de bandet "The Kids", der udgav tre singler. Allerede på dette tidligere stadie viste brødrene deres store musikalske talent.

I 1971 gik både Jørgen og Noller til optagelsesprøverne på musicalen "Hair". De fik begge førende roller, og opnåede stor personlig succes i musicalens danske opsætning.

Efter succes'en i "Hair" kontaktede de forskellige managers og pladeselskaber, for at præsentere deres egne sange. Materialet var så godt, at Brdr. Olsen indspillede albummet "Olsen" i London med Peter Knights Orchestra - der iøvrigt også ledsagede The Moody Blues. Pladen udkom i 1972 og var den første plade herhjemme, der solgte mere end 100.000 eksemplarer. Brødrene blev pludselig et af de største idolpar, men havde set i Danmark. 8 LP'er og en lang række hit-singler fuglte i kølvandet på den overbevisende debut.I maj 2000 udsendte Brdr. Olsen "History" med 25 af deres største hits.

Melodi Grand Prix

Brdr. Olsen har deltaget i Dansk Melodi Grand Prix 6 gange, og hører til de kunstnere i Skandinavien, som har optrådt på de fleste udenlandske scener f.eks. Knokke, Belgien (1972) - Montreux, Schweitz (1973) - Sopot, Polen og Rostok, Tyskland (1973) - World Popular Festival i Japan (1974 og 1977) -og hertil kommer optræden i diverse radio- og TV-rogrammer over hele verden. Jørgen og "Noller" Olsen, behøvede ikke at synge en tone mere i resten af sit liv. Men han kan ikke lade være. Glæden ved musikken er stadig stor, og det gør ham stolt, når der er bud efter The Olsen Brothers i Danmark og rundt i Europa. »Jeg tror ikke, at man herhjemme helt forstår, hvor store vi stadig er rundt om i Europa,« konstaterer Jørgen Olsen, Men selv om det kun er halvdelen af duoen, som taler, kan man ikke bare springe over en af dansk popmusiks største succeshistorier.

Hvor er de nu

»Vi er et brand. Jeg ved selvfølgelig godt, at vi ikke er The Beatles, men i udlandet ved man godt, hvem The Olsen Brothers er. Der er stor efterspørgsel efter os i Tyskland, Sverige, Norge samt Baltikum Dertil kommer, at vi stadig har mange job herhjemme. At vi fortsat er efterspurgt 12 år efter, at vi vandt det internationale Melodi Grand Prix, handler uden tvivl om, at ”Fly On The Wings Of Love” er den seneste vindersang fra melodifesten, der er blevet en evergreen. Vi har spillet i 27 lande. Vi har oplevet utrolige ting og sjov og ballade. Det er meget lidt, der har været negativt - måske et fly, som har været forsinket. Men grundlæggende har det været en helt fantastisk rejse, og jeg er dybt taknemlig. For ti år siden var vi jo ingenting. Kort før det danske Melodi Grand Prix i Cirkusbygningen i 2000 havde vi fået ca. 4.000 kr. for at spille på en lille café på Holmen. Sådan var det blevet for os, og jeg havde sagt til kone og børn, at vores deltagelse i melodifesten var sidste chance for Brødrene Olsen. Jeg var 50 år, og Noller var 46 år. Det er ikke den bedste alder i vores branche, medmindre man er Paul McCartney eller Cliff Richard. Vi risikerede at ryge ud i glemslen.«

Og så kom sensationen.

Med en topscore, der sjælden er set blev Jørgen og Noller en sikker nr. 1 som den første Internationale Grand Prix i det nye årtusinde. Brdr. Olsen blev en salgssucces, der stadig ingen ende vil tage. Det er nu 19 år siden. Men alligevel husker man det her i 2019, som var det i går. I 2011 blev endnu et minde føjet til. Brøderne Olsen var med i TV udsendelsen "Toppen af Poppen" hvor forskellige danske kunstnere hver fremførte et af brøderne Olsens utallige hits.Her optrådte bl.a. Anne Linnet med sin helt egen nyfortolkning af "Smukt som et stjerneskud". En fantastisk oplevelse, der rørte Brøderne Olsen meget.

 

 Send os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på Brødrene Olsen - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send