Jacob Kragelund - booking af foredrag Jacob Kragelund - Tankevækkende foredrag Jacob Kragelund - journalistik med gennemslagskraft

Jacob Kragelund

Drabet uden lig

I sine tankevækkende foredrag viser Jacob klip fra sine dokumentarprogrammer og fortæller, hvordan historierne bliver til og hvordan, han arbejder med at komme helt tæt på andre mennesker, også når livet er allersværest. 

Journalistik med gennemslagskraft

Jacob Kragelund Kournalist og foredragsholderJacob Kragelund er uddannet journalist fra Danmarks Journalisthøjskole i 2002. Han har lavet en række afslørende tv-dokumentarer på både DR og TV 2. Jacob har desuden været vært på den populære dokumentarserie ”Forsvundne Danskere”, aktualitetsmagasinet “Dagens Danmark” og forbrugerprogrammet ”Konsum”.
Inden Jacob begyndte at arbejde med dokumentar, har han været tilrettelægger og redaktør på flere forskellige DR-programmer bl.a. TV-Avisen og forbrugerprogrammerne “Rene Ord for Pengene” og “Rabatten”.
Jacob har arbejdet 13 år i DR. I 2014 skiftede han fra DR Dokumentar til TV 2 Dokumentar. Jacob har i de sidste 10 år udelukkende lavet tv-dokumentarer og har været nomineret til flere priser, bl.a. årets TV-Guld, TV-Prisen samt Cavlingprisen.

Tilrettelægger af følgende tv-dokumentarer:

“Moskeerne bag sløret” – TV 2 Dokumentar
“Hvem gør min datter fortræd” – TV 2 Dokumentar
“Børnene med de blå mærker” – DR1 Dokumentaren
“Det store svinerige” – DR1 Dokumentaren
“Pigen der ikke ville dø” – 1 år efter – DR1 Dokumentaren
“En hjertesag” – DR1 Dokumentaren
“Pigen der ikke ville dø” – DR1 Dokumentaren
“Forsvundne danskere” – DR1 dokumentarserie

I sine tankevækkende foredrag viser Jacob klip fra sine dokumentarprogrammer og fortæller, hvordan historierne bliver til og hvordan, han arbejder med at komme helt tæt på andre mennesker, også når livet er allersværest. Hør om de mange etiske overvejelser, når man som undersøgende journalist jagter de menneskelige skæbnehistorier, som har stor betydning for os alle sammen. Hvordan opbygger man et tillidsforhold til sine medvirkende, mens man samtidig skal forholde sig kritisk til deres historie?
Et foredrag med Jacob giver et unikt indblik i arbejdet med undersøgende tv-journalistik, og giver samtidig plads til spørgsmål fra salen og efterfølgende refleksion mellem ham og publikum.

Foredrag af Jacob Kragelund:

Foredrag 1: ”Drabet uden lig”

Jacob Kragelund Drabet uden ligTo mennesker er dømt for at slå Henrik Haugberg Madsen ihjel. Men politiet har aldrig fundet noget lig. Er Henrik overhovedet død? Få den fascinerende historie om en af Danmarks mest spektakulære forsvindingssager og et muligt justitsmord. Et unikt indblik i den kriminelle underverden, hvor en ting er sikkert: Der er nogen, der lyver. Hør hvordan det er at sidde overfor to dømte mordere i et fængsel? Kom med bag kameraet på en ægte dansk true crime-dokumentarserie, der kaster et sjældent, kritisk blik på drabsefterforskning i dansk politi.

 

Drabet uden lig - TEASER

 

Foredrag 2: ”Pigen der ikke ville dø”

Jacob Kragelund Pigen der ikke ville døDen 19-årige Carina kører galt og lægerne er overbeviste om, at hun ikke overlever. Familien accepterer organdonation. Men pludselig vågner Carina i hospitalssengen. Hør om det dramatiske forløb time for time og Carinas kamp for at komme tilbage til livet. Kom bag om den mest sete tv-dokumentar i nyere tid med over 1,4 millioner seere. Hvordan balancerer man en historie, der meget pludseligt tager en uventet drejning?

Foredrag 3: ”Moskeerne bag sløret”

Jacob Kragelund Moskeerne bag sløretModvirker eller medvirker moskeer til integration? Er offentlige midler med til at støtte foreninger i de muslimske miljø? Er skattekroner i virkeligheden med til at skabe parallelsamfund i Danmark? Hør hvordan man laver fjernsyn i en ofte lukket verden, hvor pressen ikke altid bliver præsenteret for sandheden.

 

 

Foredrag 4: ”Forsvundne Danskere”

Jacob Kragelund Forsvundne DanskereHvordan finder man mennesker, som er efterlyst af politiet? Som vært på den populære serie har Jacob rejst verden rundt for at give de pårørende svar på, hvad der er sket med deres kære. Hvad får et menneske til, uden varsel, at forlade sin familie og sit vante liv?

Foredrag 5:

Jacob laver ofte en kombination af flere af de ovenstående foredrag.

ORDSTYRER:

Jacob er desuden en garvet interviewer. Han var bl.a. vært på mere end 100 udsendelser af aktualitetsmagasinet “Dagens Danmark” på DR 1 og kan derfor også bookes som ordstyrer til diverse arrangementer.


Kunderne siger om Jacob Kragelund - Pigen der ikke ville dø - Børnene med de blå mærker

Kære Jens

Som tidligere i dag omtalt i telefonen, så har vi haft en rigtig god oplevelse med Jacob Kragelund.
Den tid som var stillet til rådighed fra vor side blev overholdt, overskridelsen skyldes publikums store spørgelyst.
Rød tråd igennem foredraget, krydret med videosekvenser.
Gode svare på vore spørgsmål – også det lidt kritiske.
Vi har alt i alt haft en god aften. 

Med venlig hilsen
Lars Jakobsen - Svendborg

 

Jacob Kragelund tryllebandt under hele foredraget over 100 mennesker. Han er en særdeles velforberedt, rolig og charmerende menneske, som journalistisk har forståelse for at holde sig den knibskabe og neutrale midterlinje. Han høstede fortjent stort og fortjent applaus.

Med stor tilfredshedshed hilsen fra Osteoporoseforeningen, formand Vinnie Thorsen

 


Send os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på Jacob Kragelund - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send

Pressefoto Jacob Kragelund

Klik på foto og download i fuld størrelse.

Pressefoto af journalist og foredragsholder Jakob Kragelund