McKinleys

Velsmurt jysk revival

Ring til Lykke Music & Events for et tilbud på McKinleys

I 1972 debuterede popgruppen McKinleys fra Aalborg på vinyl med singlen ”Song Of My Friends” og albummet “Pick Up Passion”.

I foråret 2009 var McKinleys så igen aktuelle på pladefronten med cd-singlen ”Love On The Moon” og ”Hannah” der har skabt fornyet interesse for at høre McKinleys live.

I 1975 fik McKinleys deres første hitliste placering som nummer 7 på Tipparaden med singlen ”Let's Hang On”. Albummet ”McKinleys” fra 1977 solgte mere end 20.000 eksemplarer, singlen ”Elenore” hittede med en flot 3. plads og McKinleys debuterede på tv med Dirty Tricks i Dan Turrels og Edmont Jensens legendariske musikprogram Derudaf.

Der var flotte anmeldelser og stor interesse fra udlandet, da albummet ”Ballroom Heroes” kom på gaden. I 1978 turnerede McKinleys i Sverige, Norge, og Tyskland. En koncert i London for 2.000 mennesker i Empire Ballroom på Leicester Square var højdepunktet på en turne til England. Med opsamlingsalbummet ” New Shoes For The Old Suit ” solgte McKinleys mere end 25.000 eksemplarer og fik en velfortjent sølvplade, inden de spillede deres sidste job på Daddy’s Dance Hall nytårsaften i 1979. 

Det blev dog til et sidste ekstranummer da McKinleys i 1980 skrev sig ind i den danske Melodi Grandprix historie, og i en tid hvor Grandprixnostalgien lever som aldrig før synger publikum med i vilden sky på sangen om Robin Hood der har opnået status som et stort kitsch hit hos det unge publikum. 

McKinleys var i flere år Danmarks mest efterspurgte og underholdende live band og med 50.000 solgte plader, medvirken i diverse Tv shows, Grandprix deltagelse og nye sange på vej er der nok at skrive om når McKinleys kommer til byen. Med Jan Grau´s leadvokal og sublime harmonier skabte McKinleys i 70`erne en enestående sound der også i 2010 vækker begejstring når McKinleys spiller til nostalgifest, halbal, byfest, eller festival med masser af rock, pop og disco på repertoiret.

Med The Best Of McKinleys, 60`er, 70`er og 80`er klassikere, flotte accapella numre og med helt nye sange på vej er McKkinleys et godt koncert navn med fem rutinerede herrer på scenen der mestrer kunsten at spille sammen med publikum når de udfolder sig med indbyrdes drillerier og det bandsjov der hører til en musikalsk og underholdende oplevelse. 

I 2010 stillede McKinleys så op i en originalbesætning med Jan Grau på leadvocal, Torben Dahl på keyboard, Henning Hansen på guitar og Peter Kristoffersen på bas. Jan Sandberg er stand in for den originale McKinleys trommeslager Ivan Pedersen der er travlt optaget med Backseat og en spændende solo karriere. Jan Sandberg spillede i 70-80`erne trommer i Heavy Clouds der ofte turnerede sammen med McKinleys. Heavy Clouds havde 1981 et hit med singlen” Dance all night ”. 

McKinleys var i foråret 2010 igen cd aktuelle med Elenore, der medvirkede på Eldorado 2 hvor også Jan Sandberg, Heavy Clouds og Dance all night var med. Eldorado 1 var en kæmpe succes med 60.000 solgte CD`er og da McKinleys også medvirker på en ny dvd med de største danske Grandprix succeser er der udsigt til at McKinleys igen vil få en opmærksomhed der sælger billetter. 

I 2009 lavede Nordjyske dette interwiev med McKinleys:

De lokale helte fra Tipparaden genopliver 70'er-ånden på album med to nye sange. Jørgen de Mylius spillede dem en hel del for over en generation siden, og nu gør radioens grand old pop-pladevender det igen.

- Aalborgs stolthed, kalder han gruppen, der blev dannet i 1966 af Ivan Pedersen, Per Lunen og Frank Nielsen.

Legendariske McKinleys vender for alvor tilbage i rampelyset med gruppens nye album "Love On The Moon", der indeholder to remasterede udgaver af de gamle hits "Elenore" og "Dirty Tricks" tilsat de nye "Love On The Moon" og "Hannah".

Medlem af McKinleys siden 1977, Peter Kristoffersen med dagligt virke i Fritidscentret Fri-Stedet, står bag melodien til hitbobleren "Love On The Moon" med tekst af forlængst udtrådte Ivan Pedersen, mens Kristoffersen og Niels Drevsholt står bag "Hannah".

- Vi gør meget ud af at være tro mod de vokalharmonier, der blev McKinleys varemærke, fortæller forsanger siden 1968, Jan Grau. Det var ham og ikke trommeslager Ivan Pedersen, der lagde hovedvokal til langt størstedelen af numrene i gruppens storhedstid.

McKinleys debuterede på vinyl med singlen "Song Of My Friends" og albumet "Pick Up Passion" i 1972. Tre år senere røg de ind på monopolradioens Tipparaden for første gang, hvor gruppen klatrede op som nummer syv med "Let's Hang On.

Albummet "McKinleys" fra 1977 solgte i flere end 20.000 eksemplarer, singlen "Elenore" hittede på en tredjeplads, og da albummet" Ballroom Heroes" kom på gaden, udløste det en del anmelderroser og voksende interesse fra udlandet. I 1978 kulminerede opturen under en turné i Sverige, Norge, Tyskland, og på en eksklusiv koncert for 2000 i Empire Ballroom på Leicester Square i London.

- Fra da af var vi forvandlet til Danmarks mest efterspurgte liveband, konstaterer Jan Grau.

I 1979 besluttede medlemmerne at stoppe "mens legen var god", og McKinleys spillede den sidste koncert nytådsaften i i københavnske Daddy's Dance Hall. Næsten da. I 1980 bidrog gruppen med "Robin Hood" ved det danske Melodi Grand Prix - det var også titlen på et bestilt album, der blev indspillet frem til foråret samme år. - Men vi var ikke selv glade for "Robin Hood".

De besluttede derfor at samle bandet igen året efter for at indspille McKinleys første single på dansk - "Ta' Mig"/"Hold Da Helt Ferie" - og drog atter på turné. Så blev der helt stille....

I 1991 gik de på scenen sammen for en enkelt aften under 60'er Galla i Aalborg Hallen i selskab med The Easybeats og The Tremeloes, men der skulle gå 13 år, inden gruppen atter lod høre fra sig. Medlem og mangeårig manager, Calle Nielsen, opfordrede i 2004 til en gendannelse.

- I nostalgiens lallende bakspejl opstod der pludselig efterspørgsel efter sådan nogle som os, og alle sagde ja bortset fra fra Ivan Pedersen. - Han var jo travlt optaget af en strålende solokarriere, og så dykkede vi ned i hukommelsen og fandt den gode gamle ven fra Heavy Clouds, trommeslageren Jan Sandberg..

Bortset fra enkelte job i Aalborg og omegn lykkedes det dog ikke for alvor at genfinde gnisten, og i 2007 døde Calle Nielsen. - Han betød fantastisk meget, og Calles alt for tidlige død medførte, at vi gik mere eller mindre i stå som gruppe, noterer Jan Grau.

The Bats er et decideret partyorkester. Det er McKinleys ikke, og det skal bandet heller ikke blive, siger Jan Sandberg. Forsanger Jan Grau er helt enig. - Vi er et koncertband, og forventer, at folk lytter. Vi gider ikke røvballefester, men naturligvis er det tilladt at danse.

Mc Kinleys vil meget gerne spille til dans, det har vi faktisk lagt vores repertoire an på, men da vi ”kun” spiller 1½ time, så er det nok mere nostalgi-, 60’er- og halfester vi spiller. Mc Kinleys spiller også gerne til koncerter/musik –og kulturhuse, hvor de kan fortælle en historie ind imellem sangene.

Nyudgivelsen "Love On The Moon" er produceret af Mogens Binderup hjemme i hans studie i det sydlige Aalborg, og ep' en bliver efter planen efterfulgt af et helt album i løbet af efteråret, hvor Mc.Kinleys også for alvor agter at genoptage koncert-virksomheden.

 Send os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på McKinleys - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send