Tommy Kenter

Kentex med rødbeder til

Ring til Lykke Music & Events for et tilbud på show og underholdning med skuespilleren Tommy Kenter

Morsom galskab med Tommy Kenter

tommy-kenter-skuespiller-komik

Denne guds benådede skuespiller og entertainer, er kendt og elsket af alle her i landet, fordi han er i besiddelse af denne forening af folkelighed og virtuositet. For det er næsten lige meget, hvad man sætter Tommy Kenter til, så bliver resultatet med eet ord: Succes!

Tænk bare på alle de figurer, som Tommy Kenter brillierer frem med, som f.eks. Fru Christof som han spillede sammen med Per Pallesen i TV og den glatte Rudi S. Kleysner m.fl.

Tommy Kenter havde også en bragende succes med Osvald Helmuth viser i en hel TV udsendelse, hvor han også viste sig, som den kunstner, der kan spille en rolle til fuldkommenhed. 

Komiske Kenter læser sjove Søeborg.

Skuespilleren Tommy Kenter har hele sit liv været dybt inspireret af den danske forfatter Finn Søeborg. Han har redigeret antologien ”Finn Søeborgs allerbedste” med mange af Kenters egne favoritnoveller. Og det er fra denne antologi, Kenter har hentet det meste af materialet til sin Søeborg-oplæsning.

tommy-kenter-skuespiller-foredragsholder-komik

Finn Søeborg, der debuterede i 1950 med bestselleren ”Sådan er der så meget”, har fået danskerne til at more sig op gennem 50erne, 60erne og 70erne med sine skrigende humoristiske noveller og romaner – så det er ingen overdrivelse at påstå, at der er lagt i kakkelovnen til den helt store grinetur, når Søeborg udsættes for Kenter.

PS: Der er mulighed for en lille snak om Finn Søeborgs forfatterskab, når ellers Kenters talestrøm er bragt til standsning. Den kan vare et sted mellem en og tre timer med pause – alt efter kundens ønske

Kenter selv. Fra ”Cirkus Buster” over ”Olsen-banden” til ”Livvagterne”; Tommy Kenter er en fast del af det danske galleri af folkelige skuespillere.

I rollen som fru Cristoff blev Tommy Kenter elsket af folket som damen, der altid havde noget sært i sin taske.

I ”Olsen-Banden” spiller han en nervøs mand med den ene hånd på udløseren til en sprængladning og den anden begravet i en tallerken pølse med spaghetti og ketchup. I ”Livvagterne” spillede Tommy Kenter psykiateren Boas, der udlagde offerhistorierne med topmave og løsnet slips. Tommy Kenter har med andre ord været vidt omkring, og han har en naturlig plads i den forenede danske folkekomedie i dens mange forskellige fremtrædelsesformer.

Tommy Kenter debuterede allerede som 11-årig, i rulleteksterne præsenteret som Tommy Kanter. Det var i filmen ”Cirkus Buster”, og da havde han allerede haft sin scenedebut året før, for livet som skuespiller trak i den meget unge mand, der forlod gymnasiet midt i 3.g for at komme i gang med det egentlige: at optræde.

Revyer og farcer

I 1970 blev Tommy Kenter optaget på Statens Teaterskole, og han nåede både at spille med i pigtrådsgruppen Step by Step og at spille med i folkelige succeser som ”Julefrokosten” og ”Familien Gyldenkål”, før han debuterede i Cirkusrevyen i 1979. Han blev kåret som Årets Revyfund og har siden medvirket i en mængde revyer, farcer, cabaret-forestillinger og klassiske dramatiske forestillinger.

Lige på en studs

1980'erne satte også gang i en solokarriere - ofte med akkompagnement af Niels Jørgen Steen. Mest kendt er dog nok rollen som fru Cristoff i tv-satiren ”Dansk Naturgas”, hvor Tommy Kenter spillede sammen med Per Pallesen og indskrev sig i den nationale hukommelse i en grad, så man i Frederiksbergs teaterkvarter har kunnet se en café skifte navn til netop Fru Cristoff - og det også lige på en studs.

Tommy Kenter har også forsøgt sig i Melodi Grand Prix, da han i 1985 sammen med Lisa Dandanell og Hanne Boel fremførte sin egen ”Piano”.

Tommy Kenter fik Teaterpokalen i 1994 og i 1991 både en Bodil og en Robert for bedste hovedrolle i ”Lad isbjørnene danse”.

På privatfronten dannede Tommy Kenter i nogle år i 1970'erne par med skuespillerinden Ann-Mari Max Hansen, med hvem han i 1975 fik en datter.
 Send os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på Tommy Kenter - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send