Dagmar Brendstrup holder foredrag Dagmar Brendstrup fortæller levende om en familiekrønike Dagmar Brendstrup tidl. TV journalist og vært holder foredrag om datidens livssamfund og mennesker på hendes vej

Dagmar Brendstrup Foredrag

TV-værten, der virkelig kom Landet Rundt.

Ring til Lykke Music & Events for et tilbud på booking af foredrag med Dagmar Brendstrup - TV-værten, der virkelig kom Landet Rundt.

TV-værten der virkelig kom Landet Rundt.

Nu vil Dagmar Brendstrup igen landet rundt.

Dagmar Brendstrup Foredrag. Booking af TV-værten, der virkelig kom Landet Rundt.Det var i 1990’erne danskerne sådan rigtig stiftede bekendtskab med Dagmar Brendstrup. Som redaktør på et af TV-Provinsafdelingens flagskibe ”Landet Rundt”, var hun på skærmen med historier fra det ganske land. Nu er det sine egne historier, Dagmar Brendstrup vil rundt i landet for at fortælle.

Det stod ikke i kortene, at Dagmar Brendstrup, søster til 3 brødre, skulle blive den, der overtog slægtsgården, Mariendal på Djursland.

Men sådan blev det. Som 31-årig kunne hun skrive gårdejer på sit visitkort – vel nok en af de titler på kortet, som hun selv er allermest glad for.

Efter mange år i TV-branchen afsluttede Dagmar Brendstrup i 2013 sin ledelseskarriere som direktør på Glasmuseet Ebeltoft. Det var nu, hvis hun ville noget andet med sit liv – og det ville hun.

Dagmar Helles Brendstrup arbejder som foredragsholder og journalist og er næstformand i Ejendomsfonden Den Ny Maltfabrik og medlem af Kunstudvalget på Hospice Djursland. Hun er desuden medforfatter på flere bøger bl.a. ”Kunsten på Hospice Djursland” og Glassified.

Hun ville arbejde med projekter og fortælle historier, så nu er Dagmar tilbage som foredragsholder, og et af de foredrag, hun tilbyder, handler netop om slægtsgården Mariendal – ikke murstenene, men menneskene.

Seks seje kvinder

– om fire generationers kvindeliv vævet sammen med kvindelige forfattere og kvinders indtog på den politiske scene

- foredrag her i 104-året for kvinders stemmeret.

Dagmar Brendstrup holder foredragDe ville, og de turde livet med alt, hvad det indebar af kærlighed, slid, sjov og tab. Kvinderne i DR-journalisten og museumsdirektøren, Dagmar Helles Brendstrups slægt, levede i en brydningstid, hvor kvinder fik valgret - tog de lange bukser på og blev mere synlige - også i litteraturen.

Dagmar er selv en af slægtens kvinder, og hun blænder op for en perlerække af gode historier og anekdoter, når hun holder foredraget “Seks seje kvinder – om fire generationers kvindeliv” og krydrer med digte af kvinder fra 1887 – 2015.

 

Familiekrøniken

- når virkeligheden overgår fiktionen

Om skæbne, kærlighed, død – og om børn der bliver givet bort. Men også en fortælling om slægtsgården, om humor og om at stå fast i gummiskoene og holde begge ben på jorden - lukke lyset ind og lave smuthuller til fest selv i krisetider.

Kort sagt: en fortælling om livet gennem flere generationer, men også om Danmarkshistorien og samfunds udviklingen.

Hvor heldig kan man være?

- om mennesker på min vej

For Peter Plys var det allerbedste øjeblik, øjeblikket lige før han satte labben i honningkrukken. For Dagmar Helles Brendstrup har mødet med engagerede, ”skæve” mennesker med kant været fantastiske øjeblikke.

I foredraget fortælles bl.a. om Hans og Edith på Albuen i Nakskov Fjord, om Krudt Peter i Thy og om murersønnen og glaskunstneren Finn Lynggaard fra Skive.


Sagt om Dagmar Brendstrup:

Hun er en blanding af en høkerbajer og et glas Chablis – hun hader pivskidder og intrigemagere – hun arbejder røven ud af bukserne – Dagmar Brendstrup er så omsorgsfuld, at man bliver flov over kun at have et enkelt bonusbarn i Afrika – et festfyrværkeri – ikke en fuser, men et heksehyl – en hamrende god fortæller.


Send os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på Dagmar Brendstrup Foredrag - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send