Lars Reinhardt Møller Foredrag

Operation Bøllebank!

Hør fortællinger om Operation Bøllebank, hans militære karriere samt hvordan militære ledelsesprincipper også kan bruges i andre organisationer. Et godt skud humor og billeder fra det virkelige liv, samt inspirerende indhold er med, når Lars R. Møller holder foredrag.

Oberst Lars Reinhardt Møller

Lars R. Møller foredrag via Lykke MusicLars R. Møller er en højtæret pensioneret Oberst fra den Danske Hær, kendt for sin direkte fremtoning i hæren og især hans store rolle i Operation Bøllebank. Nu er han pensioneret og er begyndt som forfatter og foredragsholder.

Lars R. Møller har udgivet en række af bøger, heriblandt “Operation Bøllebank”, og han er også en fantastisk foredragsholder. Hans foredrag giver publikum fremragende underholdning, og så er der også masser af interessant indhold i. Han tilpasser sine foredrag til hvem publikum er, så her er der noget for enhver. Udover at hans talegaver er helt i top, så supplere Lars R. Møller også sine foredrag med fantastisk levende eksempler fra det virkelige liv. Der er bestemt noget at glæde sig til ved oberstens foredrag.

 

Foredrag med Lars R. Møller

LArs R. Møller oberst holder spændende foredrag om Special OperationerSpecial Operationer
Special Operationer er et foredrag med Lars R. Møller. Her fortæller han om de danske specialstyrker som Jægerkorpset og vores Frømandskorps, samt hvad det er de beskæftiger sig med. Lars R. Møllers foredrag Special Operationer, tager afsæt i bogen med samme titel, og her, på baggrund af hans mange års erfaring fortæller han med eksempler om de mange farlige operationer som de danske specialstyrker udfører.

Vi slår ihjel - og lever med det
I dette foredrag taler Lars R. Møller, ud fra erfaringer om hvordan vores soldater har det, med fokus på før og efter krig. Lars R. Møller fortæller om frygt, stress og de mange tanker der er omkring krig, samt hvad samfundet kan gøre ved det i stedet for at ignorere det. Foredraget er baseret på hans bog Vi slår ihjel - og lever med det.

Ledelse er ikke raketvidenskab
På grund af Lars R. Møllers erfaringer med militære ledelsesprincipper, så har han skræddersyet dette foredrag, så andre virksomheder og organisationer også kan bruge det. Når man kan motivere sine medarbejdere til at sætte livet på spil for at løse nogle opgaver, så må ens ledelsesevner fungere. Lars R. Møller fortæller, hvordan de ledelsesprincipper han har lært, også kan bruges andre steder, og kan være med til at skabe succes hos pågældende sted.

Tak for turen

Fra lille rekrut til en hærdet kriger. Tak for turen er et foredrag som tager udgangspunkt i Lars R. Møllers bog med samme titel. Et langt liv i forsvarets tjeneste, har givet Lars R. Møller en masse oplevelser og erfaringer. H fortæller om alt fra øvelsesterrænet i Oksbøl lejren, Operation Bøllebank og om de bonede gulve i Forsvarskommandoen. Publikum får her Lars R. Møllers bud på, hvad vi kan lærer af en soldats erfaringer.

Operation Bøllebank

Operation Bøllebank er nok det som oberst Lars Reinhardt Møller er mest kendt for. Både på grund af det, der skete under operationen, men også på grund af det som skete efter.

Lars R. Møller var udstationeret i det tidligere Jugoslavien for FN’s fredsbevarende styrker, og her ledte han en dansk kampvognsenhed under FN-kommando. Den 29. april 1994 kom hans enhed under beskydning af serbiske styrker, dette skete under fremrykning mod en svensk observationspost. Enheden blev beskudt med panserværnsraketter fra de serbiske styrker. Et fragment barberede noget af Lars R. Møllers hår af, samt rystede asken af hans cigar. Så gav obersten ordre til at besvare ilden. Hans enhed besvarede ilden med 72 granater, og det hele varede i ca. 2 timer. Da de angribende serber var nedkæmpet, havde 1 af de 72 granater ramt et ammunitionsdepot. Der anslås at under kampen var der omkring 150 serbiske tropper som blev dræbt, og ca. det samme antal sårede, mens Lars R. Møller og hans enhed, ikke led nogen tab.

Det som gjorde denne operation særligt speciel, var bl.a. at det var dansk militærs største træfning siden 2. verdenskrig. Lars R. Møllers ordre gav også et internationalt omdømme for Danmark, og prestige niveauet steg gevaldigt og resulterede i en mere håndfast metode i fredsstøttende aktioner, både i NATO og FN.

Håndgranaten

Lars R. Møller håndgranaten og flere historier til foredragDa Lars R. Møller var i Bosnien, kørte han altid rundt med en afsikret håndgranat i hånden. Dette var der en simpel grund til, at forsvare sig. Hvis han blev skudt, ville han tabe håndgranaten, som forhåbentligt ville tage fjenden med sig i eksplosionen, hvis det var indenfor en bestemt radius. Men, der var vist lige et problem…

Lars R. Møller ville afprøve sin trofaste håndgranat. Eventuelle gidseltagere og et åbent vindue var alt, han skulle bruge. Problemet var blot, at der ikke skete noget, da håndgranaten blev smidt. Lars R. Møllers håndgranat var nemlig forsynet med 2 sikringer... Hvis Lars R. Møller var blevet skudt og tabte håndgranaten, ville der ikke ske noget som helst med hans fjende, og han ville være blevet alvorligt skuffet.

Dette er blot en af de mange fascinerende historier, som kan komme frem under et foredrag med Lars R. Møller. Jo der er bestemt garanti for underholdning og indhold, når du er med til et foredrag med ham.

Militære karriere

Lars R. Møller Militære karriere via Lykke MusicLars R. Møller har haft en lang karriere indenfor militæret, han startede hos den kongelige livgarde i 1973, blev optaget på Officersskolen i 1975. I 1979 blev han udnævnt til Premierløjtnant i det Jydske Dragonregiment, og fra 1983-1992 var han i Forsvarsministeriet. 1992-1995 blev han udnævnt til Oberstløjtnant for en bataljon i det Jydske Dragonregiment og efterfølgende udnævnt til Oberst og udstationeret som stabschef i Polen i 1999. I 2007 blev Lars R. Møller chef for Hærens Kampskole i Oksbøl, men i 2008 blev han forflyttet som chef for produktionsdivisionen i Hærens Operative Kommando.

Hans tjeneste i militæret sluttede i 2014, hvorefter han er begyndt at bruge mere tid på sit forfatterskab, samt at holde foredrag. Efter så mange års militærtjeneste har han også opnået en del. Han har bl.a. fået Ebbe Muncks Hæderspris, Ridderkorset af 1. grad af Dannebrogordenen, Hæderstegnet for tjeneste i hæren (25 år), Den polske hærs medalje og FN-medaljen for tjeneste i det tidligere Jugoslavien.

Med så mange års erfaringer og medaljer, kan man roligt sige, at Lars R. Møller ved hvad han snakker om. Disse erfaringer er med, når Lars R. Møller holder sine foredrag, som er fyldt med både humor, indhold og eksempler fra det virkelige liv.

Bibliografi

  • Operation Bøllebank: Soldater i kamp, udgivet 2001.
  • Pavemordet, udgivet 2003.
  • Operation Hurricane, udgivet 2003.
  • Kvinder i kamp, udgivet 2006.
  • Det danske Pearl Habor, udgivet 2008.
  • Vi slår ihjel - og lever med det, udgivet 2010.
  • Snigskytter, udgivet 2013.
  • Tak for turen, udgivet 2014.
  • Ledelse er ikke raketvidenskab, udgivet 2014.
  • Specialoperationer, udgivet 2017.


Send os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på Lars Reinhardt Møller Foredrag - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send