Hans Engell booking af foredrag med Hans Engell politisk kommentator og tidl. forsvarsminister

Hans Engell

Politisk kommentator foredrag

Ring til Lykke Music for en pris på booking af foredrag med Hans Engel

Booking af foredrag med Hans Engell, tidligere minister, politiker og chefredaktør.

Hans Engell, politisk kommentator, forfatter og foredragsholder.

Det er ganske få, der ved mere om dansk politik, end Hans Engell. I over 42 år har Hans Engell fulgt livet på Christiansborg på tætteste hold i mange år som toppolitiker og medlem af regeringens absolutte topkreds.

Hans Engell har i mange år arbejdet sammen med bl.a. arbejdsmarkedets organisationer samt sociale, miljø, humanitære og faglige foreninger. Hans Engell har desuden holdt mange indlæg på virksomheder og erhvervsfaglige kredse og holder gerne oplæg med den enkelte arrangørs helt særlige interesser som udgangspunkt.

Hvis foredrag ikke skal være helt specifikt tilrettet, har Hans Engell bl.a. følgende emner:

Dansk politik lige nu - Hvad sker der og hvorfor?

Få en helt aktuel status. Hvad sker der bag kulisserne på Slotsholmen nu og det næste år? Hvad foregår der internt i regeringen og oppositionen? Klarer Lars Løkke hele valgperioden – for enhver pris?  Hvad ender samarbejdet mellem Thulesen Dahl og Mette Frederiksen med? Hvornår skal vi have valg? Hvem vinder? Og hvad med EU? Folkeafstemning om euroen og retsforbeholdet?
Og hvad er de kommende års største politiske udfordringer? Flygtninge, skatten, EU-samarbejdet, bandekriminalitet?
Hans Engell leverer en højaktuel politisk analyse, hvor politikernes slørede budskaber bliver afkodet og den aktuelle politiske dagsorden forklaret og sat ind i en sammenhæng, der er til at forstå.

Er Danmark ved at falde fra hinanden - Det spillede land mellem udkanten og Københavnerne?

Danmark udvikler sig stærkt disse år. En del af danskerne bliver stadig rigere og oplever vækst og fremgang plus enormt høje ejendomspriser. I andre dele af landet går det den modsatte vej og kommunekasserne er tomme.
I november skal der være kommunalvalg.
Betyder det noget? Hvem vinder og hvad kommer det til at betyde for sammenhængskraften i landet?
Skal vi have en ny kommunalreform og skal vi hente flere penge fra København Aarhus og Odense til de fattigere dele af landet?
Hvor længe kan den udvikling fortsætte før vi får et virkelig oprør fra den danske provins eller Danmark revner?

Ytringsfrihed eller ytringspligt?

Det er blevet farligt for offentligt ansatte at skrive indlæg eller have en mening om deres arbejdsplads eller om samfundet og politik.

Vi lever i et frit land, hvor alle har lov at sige sin mening.
Eller gør vi?
Gælder ytringsfriheden ubegrænset eller hvor kan det koste jobbet?  
Hvordan har ytringsfriheden det egentlig i den offentlige sektor? Skal medarbejdere og ledere være tavse? Eller skal de på banen og selv sætte dagsorden?
Hvor går grænserne mellem den samfundsnyttige whistleblower og lovbryderen? Hvad er mediernes forventninger? Den offentlige sektor er klemt mellem politikere, stramme budgetter, medier og brugere.
Hvilke hensyn skal der tages? Og hvor går grænserne for, hvad de offentlige medarbejdere skal finde sig i?

Medier, magt og manipulation:

FAKE NEWS – FALSKE NYHEDER – Hvem snyder HVEM?
Kan vi stole på medier og politikere og hvem snyder hvem? ’Fake news’ – eller falske nyheder – er blevet samtaleemne over hele kloden.
Det var USA’s præsident, Donald Trump, der først introducerede begrebet, da hans beskyldte de amerikanske medier for at køre med ’fake news’.
Trumps påstand er, at medierne bringer opdigtede, forkerte, misvisende og manipulerende oplysninger.
Trump kalder dem ’folkets fjender’.
Også i Danmark har begrebet ’fake news’ fået vind i sejlene. Kan vi stole på de danske medier,aviser og TV? Hvor finder man sandheden om dansk politik?
Politisk kommentator, tidligere minister og chefredaktør Hans Engell går hårdt til emnet ’fake news’ – bliver vi som tv-seere, læsere, deltagere på de sociale medier eller som vælgere snydt af medierne og politikerne. Hvor meget bliver der manipuleret og hvem bruger egentlig hvem?

Politik i gamle dage: Fra Anker til Løkke

Hans Engell tager os på en underholdende og personlig rejse gennem 50 års dansk politik med statsministre, folketingsvalg, journalister, embedsmænd og vælgere.
Var alting bedre under Anker Jørgensen, Poul Schlüter og Poul Nyrup Rasmussen? Og hvordan var de egentlig som statsministre? Som politikere og som mennesker?
Hvordan har dansk politik og politikerne ændret sig i disse år?  Og hvad med vælgerne?
Var Jens Otto Krag helt så arrogant – var Anker Jørgensen helt så folkelig? Og troede Schlüter virkelig, der ikke var ’fejet noget ind under gulvtæppet’?
Personlig og stærkt underholdende beretninger og anekdoter fra de år, hvor Danmark, dansk politik og det danske samfund og medielandskab ændrede sig under syv skiftende statsministre.

Danskerne og EU - 47 år med forbehold: 

Efter 47 år som medlem af EF/EU har danskerne her i 2019 stadig ikke helt vænnet sig til det europæiske fællesskab. Men hvor bevæger Europa sig hen de kommende år? Er Danmark ved at koble sig af eller på udviklingen? Får vi flere folkeafstemninger? Hvad betyder det, når under halvdelen af vælgerne stemmer ved valget til Europaparlamentet? Hans Engell gør status over Danmark og EU. og hvad betyder BREXIT?

Her ud over holder Hans Engell også gerne foredrag om:

• Krigen i Afghanistan – hvad kommer den Danmark ved?
• Sådan kommunikerer en moderne offentlig virksomhed.
• Det delte samfund – Danmark mellem rige og fattige. Bliver vores samfund stadig mere skævt?
• Virksomhedernes sociale ansvar (CSR) – snak eller realiteter?
• Danmark under Den Kolde Krig – set fra en forsvarsministerpost.• Hvad gør politiet for at rette op på det dårlige image efter politireformen?
• Den almene boligsektor i krydsild mellem medier, politikere, beboere og samfund.
• Sådan ser politikerne på interesseorganisationerne.
• Jura og spin.

Ordstyrer - Moderator - Mødeleder

Hans Engell har årelang erfaring i at fungere som professionel ordstyrer, moderator eller konferenceleder både ved store og mindre møder og konferencer. Han benyttes ofte af foreninger, organisationer, virksomheder og politiske partier eller faglige organisationer samt f.eks. ved Folkemødet på Bornholm, årsmøder i forskellige organisationer samt under valgkampe og flerkantede politiske debatter. Hans Engell deltager gerne i planlægning og mødetilrettelæggelse forud for konferencer og lignende.

Hans Engell (født 1948 i København) er uddannet journalist på Berlingske Tidende 1968-78.

Hans Engell booking af foredrag med Hans Engell politisk kommentator og tidl. forsvarsministerDerefter pressechef for Poul Schlüter, 1982-87 forsvarsminister, 1988 formand for Den konservative Folketingsgruppe, 1989-93 justitsminister og derefter formand for gruppen, statsrevisor og partileder. 1998 formand for Folketingets Forsvarsudvalg.

2000-2007 Adm. chefredaktør for Ekstra Bladet.

Nu politisk kommentator på TV2News ( bl.a. i Besserwisserne og News &Co) og i Ekstra Bladet. og forfatter (har senest udgivet ”På Slotsholmen” 1997 og ”Farvel til Slotsholmen” 2008 samt "Den perfekte Statsminister" i 2013.)

 Send os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på Hans Engell - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send