Amin Jensen kan også holde spændende foredrag

Amin Jensen

Kraftig komik

Ring til Lykke Music & Events for et tilbud på booking af Amin Jensen

Amin Jensen - 25 år på scenen

Amin Jensen 25års jubilæumDet hele startede d. 10 december 1993. Da var det første gang Amin Jensen trådte op på scenen på restaurant “DIN’s” - Danmarks første comedy-scene, og i 2019 er det 26 år siden.

Efter få år begyndte Amin at blande comedy og musik - en linje og stil, som han har holdt fast i, og fortsat udvikler.

Amin Jensen har altid været glad for opera, og idéen om at blande comedy og opera sammen, har været en kæmpe udfordring for ham. I de seneste 6 år har Amin modtaget undervisning af Kgl. operasanger, sopran Bonna Søndberg - uden at have vinket farvel til entertainment.

Amin Jensen kan i dag sige at han er den eneste i verden der kombinerer comedy og opera, som show og koncert på både dansk og engelsk.

Amin optræder i dag til både jule-, nytårs- og sommerkoncerter. Dette kan ske sammen med andre operasangere hvor der er symfoni-, blæse- eller hornorkestre med.

Hit med banko!

Amin har som noget helt nyt, udviklet en idé han fik - til et koncept han har valgt at kalde “Hit med banko” - hvor det allerbedste fra “Hit med sangen”, blandes med bankospil.

Gæt sange, med et tal til bankopladen og syng med, eller du kan bare lytte og nyde de gættede sange og melodier. Sangene præsenteres i strofer og uddrag af de mest kendte passager, som de fleste kender og kan synge med på.

Da det er bankospil går reglerne også derefter, man vinder ved at sangens nummer findes på ens bankoplade. Om det er “To lys på et bord”, “Vuffelivov” eller “Your Song” - så er det bestemt sange som de fleste kender og kan huske på en eller anden måde.

Så hvis der skal være bankospil og god musik, så kunne det være at du skulle arrangere “Hit med banko” til dit næste arrangement. En oplevelse publikum sent vil glemme.

Amin Jensen - kraftig komik

Komikeren og entertaineren startede som taxichauffør/dørmand/massør/vinduespudser/ gaffeltruckchauffør og har den dag i dag, udviklet sig til Danmarks største komiker. 

Amin er entertainer, mere end han er stand-up komiker. For selvom han er et produkt af den danske stand-up genre, så har han formået at udvikle sig og benytter sig i dag af alle sine talenter, hvad enten det gælder som komiker, parodist eller som sanger.

Når Amin laver sine rammende parodier, sjove livs-betragtninger eller gennemhuller simple vejrdags ting, får han det til at blive hyldene morsomt. Amin går altid til grænsen, men aldrig over. Han går altid efter bolden og ikke efter manden.

Har man først oplevet Amin Jensen for fuld udblæsning med sin store stemme, mundharpen på tværs i det store gab og hans utrolige timing, kan man ikke gøre andet end overgive sig. Amin er på en gang utrolig morsom og charmerende, hvad enten han kommer steppende hen over scenen eller giver den i al sin magt og vælde som parodist, så virker det altid utroligt elegant og det er netop det der kendetegner Amin Jensen 
Amin Jensen er gennem-musikalsk og spiller på mange instrumenter,  nogle gange samtidig. Amin Jensen er også en af de få entertainere der selv skriver tekst og musik.

Tag ikke fejl af det skikkelige ydre, for under overfladen syder og bobler det med vanvittige indfald og oftest en meget hurtig replik direkte til publikum.
Efter 10 år som komiker/entertainer og ca. 1500 show, har han netop være på turne i hele landet med et forrygende show.
Amin han har begge ben plantet solidt på jorden og taler et sprog som alle kan forstå.

Amin Jensen booking af karftig komik

Amin er utrolig populær og folkekær, det ses ikke mindst i anmeldelser og solgte billetter.
Alle kender Hit Med Sangen, der selv i genudsendelserne ligger nr. 1 på top 20 i seertal. Dette er nok en af de eneste gang i TV-historien det er sket.
Amin er også flere gange blevet kåret som årets TV-vært. Blev kåret i 2003 som årets kunstner og fik den gyldne Mic.
I sommeren 2003 debuterede han som Revy Skuespiller og høstede også der fantastiske anmeldelser.
Senest har Amin bl.a. medvirket som Keld i Peter Langdals opsætning af ”Olsen Banden Musicalen” i Tivolis Koncertsal, og i  2008 turnerede han med sit 15-års jubilæumsshow ”Stort II”.

Oplev ham intimt på de skrå brædder med en bred vifte af hans bedste numre samt nye ting, for Amin laver hele tiden om og nyt materiale. Der er ikke 2 aftener der er ens…
Amin kan engageres med pianist eller trio.
Amin er et sikkert hit.

I anledning af Amins 40 års fødselsdag for nu 9 år siden, skrev pressen bl.a. nedenstående omtale:

Amin Jensen - Komisk altmuligmand runder skarpt hjørne

Amin Jensen har fået masser af musikalske danskere til at synge på tv. men han er også selv en garvet entertainer.
Den garvede entertainer, tv-vært m.m. Amin Jensen fylder 40.

Først går man så grueligt meget i gennem – og så bliver man så berømt, at man kommer på kant med ugebladet Se og Hør.
Den historie er et klassisk eventyr, som også komikeren, musikeren, entertaineren og tv-værten Amin Jensenhar gennemløbet.
Og den er vist nok drivkraften bag den store underholders nye show, ’Fyrre, fit og fattig’, hvis premiere falder sammen med, at han runder det første af de store skarpe hjørner på livets vej.

Altmulig-job
Det grueligt meget, unge Amin skulle igennem på turen til de skrå brædder og landets flimrende tv-skærme, dækker over blandt andet opvækst i en venstreorienteret familie på den københavnske vestegn i 1970’erne, hvor faderen var fagligt aktiv.

Det var også her han gik i skole og besluttede sig for, at han ikke skulle være hverken atomfysiker eller cand.mag. i oldgræsk og latin.

Hvorfor han efter at have forladt de udannelsessøgendes rækker forsøgte sig som det, man i en Anders And-sammenhæng kalder for altmuligmand på margarinefabrikken, hvilket i Amins tilfælde inkluderede job som vinduespudser, lagerarbejder, dørmand, pædagogmedhjælper, massør, gaffeltruckfører og hyrevognschauffør.

Del af slænget på Dins
Hylden som komiker fik han først øje på, da et af hans familiemedlemmer fyldte 60 år, og Amin af den til lejligheden hyrede ’suppe, steg og is-musiker’ blev presset til at bidrage til underholdningen med lidt Victor Borge-inspireret materiale.
Men da faldt tingene på plads, og siden gik det forholdsvis hurtigt for den unge mand fra Albertslund.

Han blev i 1993 en del af det faste slæng i comedyklubben Café Dins i Københavns indre by, og via det miljø fik han arbejde som opvarmer på forskellige tv-programmer – blandt andet TV 2’s hedengangne ’Lykkehjulet’.

Og det blev indgangen til en karriere som tv-vært, der kulminerede med, at han var folkeeje som leder af løjerne i gætte-sang-programmet ’Hit med sangen’, den danske version af det irske koncept ’The Lyrics Board’, hvor inviterede musikalske kendisser skal gætte popmelodier på baggrund af nogle ord på en tavle.

Fede shows
Ikke mindre end 63 programmer var Amin Jensen vært for fra 2000 og frem, indtil DR midlertidigt lukkede udsendelsen ned i 2004.
Men sideløbende med tv-arbejdet havde Amin Jensen også stor, for ikke at sige meget stor, succes på danske scener med sine musikalske comedy shows med titler, der spillede på hovedpersonens ganske betydelige kropslige volumen: ’Stort’, ’150 kilo over bæltestedet’ og ’Blæs på DK’.
Amin Jensens store popularitet skyldes ikke mindst, at han kombinerer klassiske stand-up-elementer med musik og i den henseende viser sig som en habil sanger og en ferm mundharmonikaspiller.

Yndet skydeskive
Dette har samtidig gjort ham til en yndet skydeskive for sine tidligere stand-up-kolleger.
I mange år var det sådan, at enhver komiker med respekt for sig selv havde mindst en Amin Jensen-joke i sit materiale.
Læsere af den kulørte presse vil vide, at Amin Jensen i de senere år har haft et lettere tumultuarisk privatliv og har gennemgået diverse sundhedskure. Så det skal vi ikke komme yderligere ind på her.
Men blot konstatere, at den store mand er still goin’ strong og aktuel med et spritnyt show samt et foredrag om sit liv, som er uhyre populært på landets uddannelsesinstitutioner. Han er i øvrigt også far.

P.s. Sit usædvanlige fornavn har han efter en egyptisk filminstruktør, der var en af hans forældres nære venner og altså ikke fra den ugandiske diktator Idi Amin.

I foråret 2010 lavede Amin Jensen nedenstående tur med showet - Fyrre, fit og fattig:
Onsdag 27 januar Gimle - Roskilde – kl. 20.00 forpremiere
Lørdag d.30 Januar Viften Rødovre kl. 20.00 forpremiere
Tirsdag d.2 februar Bas i Brønderslev - kl. 20.00 forpremiere
Onsdag d.3 februar Den blå engel, Kino Kalundborg kl. 20.00 - forpremiere
Fredag d. 5 februar folketeatret Kbh kl. 20.30 - forpremiere
Lørdag d.6 Premiere februar folketeatret Kbh kl. 20.30
Onsdag d.10 Februar - Magasinet Odense kl. 20.00
Torsdag d. 11 Februar - Tivoli teater friheden - Århus kl 20.30
Fredag d.12 Februar Mantziusgaarden.Birkerød kl. 20.00
Lørdag d.13 Februar Slagelse teater. kl. 20.00
Onsdag d.17 Februar Frederikshavn det musiske hus kl. 20.00
Torsdag d. 18 Februar Aars messecenter. kl. 20.00
Lørdag d.20 Februar - Fredericia teater kl. 20.00
Tirsdag d.23 Februar Thisted Musik Teater. kl. 20.00
Onsdag d.24 Februar Fritidscenteret, Randers. kl. 20.00
Torsdag d. 25 Februar Månen Haderslev. kl. 20.00
Fredag d.26 Februar Horsens ny Teater kl. 20.00
Lørdag d.27 Februar Svendborg teater kl. 20.00
Torsdag d.4 Marts Bornholm musikhus kl. 20.00
Fredag d.5 Marts - Albertslund musikteater kl. 20.00
Lørdag d.6 Marts Nykøbing Falster kl. 20.00
Torsdag d.11 Marts Støberrihallen. Hillerød kl. 20.00
Fredag d.12 Marts Esbjerg musikhus kl 19.30
lørdag d.13 Marts Ringsted kongres center kl 20.00
Torsdag d.18 Marts Teaterbygningen i Køge kl. 20.00
Fredag d.19 Marts, Herning kongres center kl. 20.00
Lørdag d.20 Marts, Vejle musikteater kl. 20.00
Søndag d.21 Marts - Lemvig Gymnasium. kl. 20.00
Onsdag d.24 Marts Morsø Teater kl. 20.00
Torsdag den 25. marts: Tobaksgaarden – Kulturhuset i Assens kl 20.30
Fredag d.26 Marts Skanderborg kulturhus kl.20.00
Lørdag d.27 Marts Tinghallen, Viborg kl. 20.00
Søndag d. 28 Marts - Nordens Hus, Færøerne

 

Amin Jensen havde i efteråret 2013 premiere på sit 20 års jubilæumsshow ”Comedy vs. Opera”.

Amin Jensen er som bekendt et stort menneske men nu også med en stor erfaring fra scenen. 20 år er et pænt stykke i dansk showbis, vel og mærke når man som Amin Jensen har været på toppen næsten hele tiden.

Amin Jensen har gennem sin nu 20 årige karriere bl.a. tre gange blevet kåret til årets TV-vært. Amin Jensen har deltaget i over 200 TV-programmer og lagt stemme til mere end 2000 afsnit af tegnefilm. Det er desuden blevet til fire Cd’er, syv One-man-shows og mere end 3000 optrædener, 2 Revyer og så har Amin Jensen 2 Musicalhovedroller: Kjeld i Olsen Banden og John Silver i Skatteøen.

På det private plan er Amin Jensen  f.eks. indehaver af en verdensrekord, ved at være den største der har besteget Afrikas højeste bjerg, og har ved flere lejligheder haft personlige møder med operastjernen Pavarotti. 

Det er også derfor at Amin Jensen siger: “jeg kunne have valgt den hurtige og nemme løsning, kun at tage gamle numre med i dette jubilæums show” Men det her er et helt Nyt show kun med enkelte tilbage blik.

Operaen flytter for alvor ind.

Amin Jensen har sunget opera i 14 år og haft en enkelt arie med i hvert show. Det er først nu han selv mener, at han er dygtig nok til gøre det fuldt ud. Det skal understreges at Amin Jensen stadig er den samme. Der er stadig masser af stand-up, Amin der spiller på instrumenter, parodier, og ikke mindst impro, som Amin tit kaster sig ud i. Sidstnævnte både i forbindelse med Stand-up og rent musikalsk med Jens Krøyer (hit Med Sangen) ved klaveret. Jens Krøyer har været Amins faste kapelmester gennem 12 år og vil endnu engang være en del af showet. Men operaen bor dybt i komikeren, det afslører passionen i øjnene. “Det sjove i Opera er jo at historien næsten altid handler om at manden er jaloux! Han dolker konen og elskeren og dør selv til sidst. Det varer så 3,5 time, og alligevel har opera holdt i 300 år. Det kan noget. Men det er også sjovt at lave grin med, selvom selv sangene bliver sunget med den største respekt”.

Pavarotti inviterede Amin til Italien.

Kærligheden til operaen startede – det siger næsten sig selv – som en gimmick for komikeren. For 14 år siden hvor Amin Jensen for første gang sang opera. »Det var tænkt som et skævt indfald, men endte med at blive afslutningen på hele showet og siden har der været en enkelt arie med i alle shows. »Tilbage i 2006 fik jeg mulighed for at møde Luciano Pavarotti, da han for sidste gang nogensinde optrådte i Danmark. Det blev et uforglemmeligt møde« husker Amin Jensen. Bag scenen fortalte Amin Jensen sit store idol om passionen for opera, og Pavarotti, opfordrede den danske komiker til at synge for ham. 

Comedy vs. Opera

I efteråret 2013 lavede Amin Jensen denne tur:

Amin Jensen 20 års jubilæumsshow Comedy vs. operaOnsdag d. 28. aug Det italienske landkøkken, Faxe
Torsdag d. 29. aug Det italienske landkøkken, Faxe Udsolgt
Tirsdag d. 3. sep Valby Kino, Valby
Onsdag d. 4. sep Valby Kino, Valby
Lørdag d. 7. sep Premiere i Tivoli Congress Center, København V Udsolgt
Torsdag d. 12. sep Kulturhuset Viften, Rødovre
Fredag d. 13. sep Magasinet, Odense C
Lørdag d. 14. sep Hotel Marienlyst, Helsingør
Torsdag d. 19. sep Thisted Musikteater, Thisted
Fredag d. 20. sep Tinghallen, Viborg
Lørdag d. 21. sep Skive theater, Skive
Onsdag d. 25. sep Månen, Haderslev 
Torsdag d. 26. sep Teaterkælderen, Herning
Lørdag d. 28. sep Værket, Randers
Fredag d. 4. okt Ringsted Kongrescenter, Ringsted
Torsdag d. 10. okt First Hotel, Høje Taastrup
Torsdag d. 17. okt Vendelbohus, Hjørring
Fredag d. 18. Okt Hotel Færøerne, Thorshavn Udsolgt
Lørdag d. 19. Okt Hotel Færøerne, Thorshavn 
Onsdag d. 23. okt Grønnegade kasserne, Næstved
Torsdag d. 24. okt Tønder kulturhus, Tønder
Fredag d. 25. okt Color Hotel, Skagen
Lørdag d. 26. okt Slukefter kro, Vojens
Torsdag d. 31. okt Musikhuset århus
Fredag d. 1. nov Vejle Musikteater
Lørdag d. 2. nov Svendborg Teater
Torsdag d. 7. nov Musikhuset Esbjerg. Teatersal
Lørdag d. 9. nov Nykøbing Falster TeaterSend os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på Amin Jensen - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send