Ib Grønbech

Hvorfor må man int' ha' Beatles-hår?

Ring til Lykke Music & Events for et tilbud på Ib Grønbech

Ib Grønbech og det mekaniske orkester

Ib Grønbech & Det mekaniske Orkester.

Ib har brugt de sidste 3 år til at opbygge sit 'Mekanisk Orkester'
Orkestret består af en guitarist, trommeslager og en organist som også spiller fodbas.
Disse '3 ældre mænd' er utrolige naturtro og spiller i takt til musikken, som Ib Grønbech nøje har indspillet. Således kan man ikke hører et instrument, som ikke ses på scenen!
Ud over denne 'trio' har Ib også programmeret 2 'korpiger'. Når korpigerne synger, åbner deres lidt for store munde. Dette ensemble af mekaniske dukker er hver omkring 1½ meter høje, så de kan sagtens ses og høres på afstand fra en scene.
Ib Grønbech har formidabel succes med denne kreative opsætning, som ikke har set sin lige herhjemme. Shower egner sig rigtig godt til koncerter, firmafester og lukkede shows. Da Ib som altid snakker en del mellem sine sange, er showet bedst på steder, hvor publikum kan høre hvad der bliver sagt.

 

 

Jeg bruger faktisk kun vendelbomålet i mine sange.
Og det er der flere grunde til: Vendelbomålet er et utrolig flot sprog - en gave, der giver mig rigtig mange muligheder for at få tingene sagt på en måde, som ikke er mulig på rigsdansk. Der er simpelthen nogle ting, der ikke kan siges på rigsdansk.
Desværre er der mange, der ikke forstår sproget. For mit vedkommende er det "kærligheden til sproget, frem for frygten for at bruge det", der gør, at jeg synger mine sange på vendelbomål. Jeg har efterhånden skrevet omkring 100 sange på dialekt.

Ib Grønbech

Jeg taler selv vendelbomål, men jeg bruger ikke dialekten til daglig. Jeg tror, at grunden er, at jeg som barn legede med børn, der talte rigsdansk - så godt som det nu lader sig gøre her på egnen.
Hvis jeg møder folk, som taler vendelbomål til mig, svarer jeg naturligvis på vendelbomål.

Min skoletid startede i Løkken, og en del af mine klassekammerater talte vendelbomål, selvom de kom fra byen. Klassekammerater, som kom fra landet, talte alle dialekt.
Jeg har faktisk svært ved at forklare, hvorfor jeg lige netop kom til at tale rigsdansk. Men jeg tror, at man klukker som de høns, man færdes med. Man følger flokken og taler deres sprog - uden at tænke videre over det.
Var jeg opvokset på landet, ville jeg sikkert have talt vendelbomål.

Men jeg må nøjes med at synge sproget, og det nyder jeg meget!Send os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på Ib Grønbech - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send