Ester Brohus

Musikalsk nydelse af Ester Brohus

Ring til Lykke Music & Events for et tilbud på Ester Brohus

ester-brohus-solist-country-kirkekoncert

Siden sin debut har Ester Brohus insisteret på at spille country i Danmark. Ester Brohus' stædighed er siden belønnet med en grammy i 1995.

Ester Brohus udgav i starten af marts 1998 sit 4. album i eget navn. "Happy To Be Lonely". Dette albums første single If You "Don´t Love Me (The Way I Am)" fik også god succes på landets playlister.

Ester Brohus havde sin pladedebut i 1992 med "The Perfect Way".  Hun har siden markeret sig som en af Danmarks fineste kvindelige eksponenter indenfor USA's countryrocks singer/songwriter traditioner.

Ester Brohus har præsteret mange hits med hendes altid solide albums. Det viser hus bl.a. med The perfect Way i 1992, The Letter i 1994, Heart Of Desert Longing i 1995, Happy to be lonely i 1998, Poor Pretty Little Me i 2001, Come To Me i 2002, When Time Comes i 2004 og The Perfect Way - Best Of i 2006.

ester-brohus-solist-country-kirkekoncertI januar 1998 var Esther Brohus verdens største musikmesse "Midem" i Cannes. Hun lavede her bl.a. et samarbejde med Poul Krebs, Kevin Welch og Brett Perkins, hvor de deltog i en større singer/songwriter aften.

Ester Brohus pladedebuterede som countrysangerinde i 1992. I  februar 2001 udkom det femte studiealbum fra Ester, der favner hele denne udvikling.

På poor pretty little me opleves det tydeligt, at Ester for er alvor trådt ud af skabet som sangskriver på albummets 12 personlige sange, der alle er skrevet af hende selv.

Når publikum oplever Ester Brohus, så fornemmes helt uvilkårligt mere end blot et enkelt strejf af alvor i hendes enkle og karakterfulde sange. Her er varme og nærvær den skabende glød i den musikalske bearbejdelse. Det er ofte  sket i et intens samarbejde med guitaristen Knud Møller som også er kendt fra sin optræden med navne som Poul Krebs, Johnny Madsen og Allan Olsen). Knud Møller producerede albummet poor pretty little me. Her opleves igen den glade og tænksomme side af Ester Brohus. Mest af alt er albummet et udtryk for troen på sig selv.

Da Ester Brohus i 2002 udgav Ester albummet "Come To Me", blev det bl.a. anmeldt med flg.:
Ester Brohus er ikke bare én af Danmarks allerdygtigste sangerinder - hun er også én af Danmarks allerfineste sangskrivere. Et svingende, rockende nyt country album med 11 fantastiske sange. Så spring glad på Esters "Country Express"...der er igen fuld damp på turbinerne.

ester-brohus-solist-country-kirkekoncert

Kirkekoncert med Ester Brohus

Musikalitet og stædighed er 2 nøgleord i Ester Brohus´ karriere. Hun valgte tidligt at forfølge sin drøm om at skabe sig en karriere som sanger og sangskriver, og siden pladedebuten "Ester" og hittet "Perfect Way" i 1992, har Ester Brohus manifesteret sig som vores stærkeste og mest originale country-inspirerede navn.
Ideen med kirkekoncerter opstod på en turné i Grønland. Her mødte Ester Brohus biskoppen fra Odense, Kresten Drejergaard. Biskoppen spurgte Ester: "Hvorfor giver du ikke koncerter rundt omkring i kirkerne hjemme i Danmark""

Den tanke lå ikke Ester Brohus særlig fjernt. Hun har aldrig lagt skjul på sin nære tilknytning til kirken. Ester Brohus har heller aldrig været sen til at omsætte tanke til handling ...

Den lille sangerinde Ester Brohus med den store stemme har nu i snart fem år trukket fulde huse i de danske kirker lige fra Præstebro på Sjælland til Dybbøl i Sønderjylland.

Ester Brohus sætter et helt personlige præg på både hendes egne og andres sange. Hun har et altid haft et stort hjerte for ”dem de andre ikke vil lege med” og dem, hun kalder ”skæve” eksistenser. Således er hun hele tiden aktuel på de danske scener – I de danske fængsler. Og som altid trækker den lille sangerinde med den store stemme også fulde huse i vore kirker.

Repertoiret er en bred vifte af de smukke countryballader, som Ester Brohus har skrevet, krydret med nogle af de gospelsange, Ester Brohus har optrådt med siden sin scenedebut i en alder af kun 6 år. I øvrigt er det efterhånden blevet tradition, at koncerten rundes af med fællessang til Grundtvig-salmen "Jeg ved et lille Himmerig".

Ester Brohus akkompagneres ofte af Knud Møller (guitar/kor), datteren Sabrina Brohus (kor), og Morten Maltesen (bas). Ud over sin fantastiske stemme som hovedinstrument spiller Ester også guitar og mundharpe.

En koncertoplevelse med Ester Brohus beskrives bl.a. således:

Selvom julisolen skabte næsten tropisk hede i den tætpakkede kirke tirsdag aften, havde mange af de over 200 tilhørere gåsehud på de sommerbrune arme. Så inderligt, ægte og kraftfuldt sang Ester Brohus om kærlighed, ensomhed og længsel.

Der var ærlige tekster om livets alfarvej og sprudlende gospel, country og blues. Ester Brohus er karismatisk langt ud over scenekanten og med en fantastisk stemme er Ester Brohus den, der om nogen har fået status som dansk fortolker af amerikansk gospel, blues og country.

For Ester Brohus har det ikke været nødvendigt at lede efter et musikalsk udtryk. Hun er vokset op med genren.
Når Ester Brohus fremfører sine personlige countrysange på scenen, er det ikke resultatet af pladeselskabets smarte produktudvikling og markedsføring.

Ester Brohus personificerer de sange, hun synger på pladerne og på scenen. Hun er det, hun synger.

Hele sin barndom rejste hun rundt med forældrene, som var gøglere og musikanter. Ester Brohus har været til mange byfester og på mange markedspladser, før det gik op for hende, at der også var andre måder at leve livet på.

At optræde med countrymusik er blevet Ester Brohus' lod her i livet. Hun har fået det ind med modermælken, og i mange år kendte hun ikke til andet end at rejse rundt og optræde. Det er ikke Ester Brohus, der har valgt musikken - det er musikken, der har valgt hende. Publikum har taget godt imod Ester Brohus og hendes nye plade, den syvende i rækken, som har fået titlen "When Time Comes".

Selv om Ester Brohus har lovet sig selv at puste ud og samle kræfter og inspiration efter pladeudgivelsen og turneen, så er hun allerede begyndt at klimpre på guitaren, når nye sange trænger sig på. Ester Brohus hygger med mig med det, og hun synes, det kunne være smukt, hvis hun også lavede det her, når hun er 60 eller 70 år gammel.

Det er musikalitet og en accept af en uafvendelig skæbne, der gør, at Ester Brohus står på scenen og synger sine sange om kærlighedens sødmefulde smerte.
Ester Brohus er flere gange blevet hædret af den samlede musikbranche, og modtog i 1995 sin første Grammy for albummet "Heart of Desert Longing". CD-udgivelsen "Poor Pretty Little Me" blev tildelt hele tre titler: "Årets danske vokalist", "Årets danske folk-sangskriver" og "Årets countryalbum". Sidstnævnte titel gik også til Ester for hendes album "Come to Me".Send os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på Ester Brohus - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send