Gnags

Gnags og Peter AG trykker alle hittene af

Ring til Lykke Music & Events for et tilbud på Gnags med Peter AG Nielsen

gnags-peter-ag-nielsen-booking

Året er 1966, julehandlen i Skjerns boghandel skaber vild forvirring. Handlende som går forbi boghandlen undrer sig over at det ene udstillingsvindue, er totalt ryddet. Imens sidder 5 nervøse drenge med deres instrumenter i bag-butikken. De venter på et signal fra ejeren af boghandlen. Endelig kommer han, og de lister ud i det tomme vindue med deres udstyr. 5 minutter senere kan mennesker uden for forretningen høre de første toner. Hurtig stimler folk sammen foran det lille vindue, ja faktisk skaber bandet et mindre trafikkaos. Succesen er i hus, og de fem drenge i THOSE GNAGS kan være tilfredse. Rygtet om bandets succes spredes hurtigt, og snart har de fået gigs i flere ungdomsklubber. Også her mødes deres beatmusik med jubel. Dette var starten på noget der senere skulle vise sig at blive til et af Danmarks førende bands.

I 1971 etablerede GNAGS ved hjælp af et banklån et kollektiv i Haraldsgade i Århus -bydelen Viby. Samtidig indtrådte Ivan "Oehlenschaeg" Sørensen, keyboards, i gruppen og flyttede ind, efter at resten af GNAGS havde lovet hans forældre, at man nok skulle holde den 16-årige til ilden med lektielæsningen!

gnags-peter-ag-nielsen-booking

Sommeren 1987 var GNAGS efter nogle års pause igen på Roskilde Festivalen, og samme efterår udsendtes "Har De Puttet Noget I Kaffen" med de hidtil mest private og personlige tekster af Peter AG og sange som "Den Dejligste Morgen". I marts 1988 turnerede GNAGS på Cuba og i Nicaragua, hvor man senere aktivt støttede etableringen af et kulturhus i hovedstaden Managua. I maj samme år fulgte gruppen temaet fra "Plads Til Begejstring" op, da man i samarbejde med Dansk Ungdoms Fællesråd udsendte singlen "Rejsegrammofonen/Lisom Bobler" som led i en kampagne mod fremmedhad under mottoet: "En fremmed er en ven, du ikke har mødt". Sommeren 1988 brugte GNAGS bl.a. på Muskelsvindsfondens Grønne Koncerter. Over 100.000 så gruppen ved afslutningskoncerten i Valbyparken i København den 17.juli.

Turen til de varme lande havde givet ny inspiration, og i januar 1989 var GNAGS igen i Feedback-studiet. I september udkom "Mr. Swing King" med sange som titelnummeret og "Når Jeg Bliver Gammel", og med flere numre med latinamerikansk farvede blæserarrangementer. Anmelderne kaldte pladen "et smukt con amore værk". Og GNAGS fik en Grammy for årets bedste album. Efter endnu en udsolgt hal-turne´ gav GNAGS i foråret 1990 koncerter i Kenya, Zimbabwe og Mozambique.

I sommeren 1990 solgte GNAGS - sammen med de senere tilkomne medejere Jesper Bay og Thomas Helmig - pladeselsskabet Genlyd til det tyske multinationale koncern Bertelsmann, hvis pladeselskab BMG i dag udgiver gruppens plader. Den første plade på det "nye" pladeselskab blev "Lygtemandens Sang". Pladen blev en ny salgssucces.

I foråret 1994 udkom "Øjne På Stilke" med bl.a. numrene "Boller I Cairo" og "Mr. Lumumba". Indspillet med den engelske producer George Shilling.

I februar 1996 udkom "Gösta Hammerfedt". Den blev samme forår og sommer fulgt op af en succesturne med en lang række koncerter, med bl.a. optræden på Muskelsvindsfondens Grøn Koncertturne og en koncert på plænen i Tivoli i København.

Den 24 februar 1999 udkom Gnags Greatest - Den dejligste plade i 100 år. En opsamlingsplade med mange af de gode hits som Gnags har lavet gennem årene. På pladen er et remix af Rytmehans.

April 2000 udkom "Ridser, Revner og Buler" - Marts 2002 udkom "Skønhedspletter" - April 2003 udkom "Skitsernes Drøm" - Tekst og fotomateriale er hentet fra gnags.dk

Gnags tour 2006:
11/5 Torsdag Skjern Arena
13/5 Lørdag Odense Open Air 
13/5 Lørdag Høje Bøge Stadion, Svendborg 
19/5 Fredag Horsens Open Air
20/5 Lørdag Rock på Sønæs, Viborg
20/5 Lørdag Herlufsholm Open Air, Næstved
25/5 Torsdag Hinge Søstival
26/5 Fredag Jelling Musikfestival
27/5 Lørdag  Herning rocker
27/5 Lørdag Rock Party, Frederikshavn
3/6 Lørdag Skive Beach Party 
8/6 Torsdag Sølund Musikfestival, Skanderborg
9/6 Fredag Haze over Haarum, Harboøre
10/6 Lørdag Rock under broen, Middelfart 
10/6 Lørdag Nordals musikfestival
16/6 Fredag Maribo Rock
24/6 Lørdag Owen Luft kåncert, Varde
24/6 Lørdag Kløften Festival, Kløften
29/6 Torsdag DGI's Landsstævne 2006, Haderslev 
30/6 Fredag Nibe Festival 
1/7 Lørdag Skagen Festival 
6/7 Torsdag Ørbæk Marked 
8/7 Lørdag Vig Festival
8/7 Lørdag Bakkefesten Gilleleje
21/7 Fredag Samsø Festival 
27/7 Torsdag Langelandsfestivalen
28/7 Fredag Varde Open Air 
29/7 Lørdag Tivoli Friheden, Århus
5/8 Lørdag Kalundborg Rocker
10/8 Torsdag Danmarks Smukkeste Festival, Skanderborg
11/8 Fredag Randers Ugen
12/8 Lørdag Rock i Assens
19/8 Lørdag Løgstør Open Air
19/8 Lørdag Kvik Rock i Ribe 
25/8 Fredag TBA
26/8 Lørdag Vejen Open Air, Vejen 
31/8 Torsdag Ambu Festen, Hobro

gnags-peter-ag-nielsen-bookingSend os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på Gnags - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send