Nikolaj Kirk fiskemanden Kokken Nikolaj Kirk kendt fra TV-udsendelserne Nak og Æd og Go Morgen Danmark

Nikolaj Kirk

Den vilde TV-kok fra Nak & Æd

Kontakt Lykke Music & Events for booking - eller for yderligere info om Nikolaj Kirk

Book et foredrag med Nikolaj Kirk

Nikolaj Kirk er avancerede eksperimenter, højt humør og hårdt slid

- med andre ord nyt blod til dansk madkultur.

Nikolaj Kirk TV-kok

Nikolaj Kirk er en af de unge vilde kokke, der talentfuldt har skabt sin helt egen stil med originale sammensætninger af grøntsager, fisk, kød og frugter og et grænseløst krav til kvalitet.

Nikolaj Kirk blev landskendt, da han medvirkede i børneprogrammet ”Mad i kassen”. Siden er den unge stjernekok med det vilde hår, det gode humør og de gavmilde talegaver - som en dansk udgave af Jamie Oliver - blevet et tilbagevendende indslag på skærmen. For tiden kan man f.eks. ofte opleve ham på Go’ Morgen Danmark, hvor han især er optaget af rodfrugter og fisk.

Allerede som 19 årig var kokken Nicolai Kirk chef for succesrestauranten Olsen. Kirk fik 5 kokkehuer, der var rekordlang ventetid på et bord - syv uger - og en mindre revolution fandt sted på de finere københavnske restauranter. Nikolaj Kirk stod som repræsentant for "de unge vilde" kokke, som med en blanding af avancerede eksperimenter, højt humør og hårdt slid gav nyt blod til dansk madkultur. I de seneste 10 år har Kirk været chef for en række af de bedste køkkener i København og er altid blevet hyldet af madanmelderne.

Men for nylig siden droppede Kirk at være kok på restaurant. I stedet har han sat sig nye mål: At nærstudere og forbedre de råvarer, vi kan købe i forretningerne i dag. Samtidig skriver han på kogebog nr. 7, underviser kræsne børn og optræder som medievant kok i diverse tv-programmer.

Han er oprindeligt uddannet på bl.a. Hotel Imperial og Peder Oxe i København, Hotel Gere i Tyskland og Hotel Baltic i Høruphav. Har siden arbejdet som kok og køkkenchef i England, Sverige og Danmark. Herhjemme er han kendt fra restauranter som Olsen, Kirk, Formel B og Schiøtt’s.  

Nikolaj Kirk er idealist. Han vil det gode og det sunde, og hans gastronomiske opfindsomhed og frækhed bunder altid i et kompromisløst krav til kvalitet. Det betyder, at råvarerne ikke blot skal være friske og velsmagende - produktionsformen skal også være i orden: Dyrene skal have det godt - det beriger i øvrigt også smagen på sigt, mener han.

Nikolaj Kirk fortæller om det mad vi spiser, og hvad hans holdning til mad er… og hvad vi evt. kan ændre for at spise bedre – han holdning til hvordan vores fødevarer bliver produceres – ikke fordi det nødvendigvis skal være økologisk, men det skal være godt og ordentlig.
Nikolaj Kirk står gerne og laver maden, mens han snakker (og han snakker meget!) – han vil gerne komme med nogle forslag og lave nogle smagsprøver.

Nikolaj Kirk Middag Middag kogebogNikolaj Kirk har sat en lille kogebog på gaden for gyldendal.

Her viser Nikolaj Kirk hverdagmad for den travle familie, som alligevel godt vil lave den gode mad. Med denne bog gør Nikolaj Kirk det let at spise både sundt og varieret i herdagen. Der er 120 opskrifter på mad i gryde, work og ovn, eller på panden og grillen. Lige nu skriver Nikolaj Kirk på en kogebog om stammefolk.

 

 

Årets Dyreven 2003
"Problemet er, at vi mister følingen med de dyr, vi spiser, fordi de befinder sig så langt væk fra os. Vi tænker ikke over deres vilkår, og derfor kræver det politiske indgreb at gøre dem bedre," har han udtalt. Denne holdning har gjort, at han - selvom han er alt andet end vegetar - blev kåret til "Årets Dyreven 2003" af Dyrenes Beskyttelse. Kåringen har fundet sted siden 1960, og Nikolaj Kirk blev Årets Dyreven nr. 43. Med titlen følger 10.000 kroner, som han gav videre til et formål, der gavner dyr.

Titel
Kogemand og gastronomisk opdagelsesrejsende

Kompetencer:
Madkultur
Mad
Gastronomi
Opskrifter
Fødevarehistorie
Madrejser

Uddannelse:
Hotel- og restaurantskolen 1990-1994
I lære på Hotel Imperial 1992
I lære på Hotel Baltik Sønderjylland 1992-1993
Studieophold på Gera hotel i Tyskland 1993
Studieophold på Restaurant Petri Pumpa i Sverige 1994
Studieophold Qvardis i UK (Marco Pierre White) 1994
Madrejser på hele kloden i mere end 40 lande, Tanzania, Zanzibar, Kina, Brasilien, Indonesien, Borneo, Grønland, USA, Madagaskar med flere 1990-2007

Nikolaj Kirk kongemandenAnsættelser:
Restaurant Olsen, køkkenchef 1995-1998
Hotel Skovshoved, køkkenchef 1999-2000
Restaurant formel b, køkkenchef og bestyrer 2000-2002

Tillidsposter og medlemskaber:
Medlem af Oprør fra maven 2005-2007
Medlem af Opråb fra græsrødder 2006-2007

Udmærkelser:
Modtaget Danske Gastronomiske Akademis hædersdiplom 2002
Dyrenes Beskyttelses pris, Årets dyreven 2003
Olympisk sølv ved kogekunst ungdomslandshold for kokke 1996
Guldmedalje ved VM for vegetarisk kogekunst for unge kokke
Guldmedalje ved tysk kokketurnering Karlsruhe 1993
Medlem af det danske ungdoms kokkelandshold 1993-1996

Medie:
Fast kok hver uge for TV2 Godmorgen Danmark 1996-2008
Børne madprogram for DR1 madkassen 12 udsendelser i 2000
DR Radio, kys P3 madradio til folket 2001
Det muntre køkken for TV2, antal 13 udsendelser i 2002
DR1 Julekøkken for børn 2002
Fast kok hver uge for TV4 i Sverige 2003
DR Radio, P3 madmissionen (Folkeradio omkring mad) 2003-2007
DR SPOT Nikolaj Kirk på DR1 2004

Produktion:
DVD omkring læreprocesser gastronomisk omkring ukendte fisk for Danmarks fiskeriundersøgelser, (DFU) 2004
Undervist Fødevareministeriet i råvarekvalitet og æstetik 2004
Kurser for hjemkundskabslærere omkring fisk og skaldyr gastronomisk
Mere end 300 foredrag om madkvalitet og beslægtede emner siden 1998
Kogebøger; ”Kirks fisk”, Møntergården 1997
”Kirks grønt”, Lindhardt og Ringhof 1998
”Kirks vildt”, Lindhardt og Ringhof 1999
”Hverdagsmad”, Lindhardt og Ringhof 2003
”Aftensmad”, Lindhardt og Ringhof 2004
”Madkassen”, DR multimedie 2000
”Kys verden”, Lindhardt og Ringhof 2002
”Kys maden”, Lindhardt og Ringhof 2001
”Nikolaj der lærte at lave mad”, Politikens forlag 2006
”Kirk+mad+tanker”, NNF fagforening 2002
”Kirks fisk”, Politikens forlag 2005
”Alt det søde økologisk kogebog”, landsformidling 2007
Gastronomisk skribent for magasinet Eurowoman 1999-2000
Gastronomisk skribent for Berlingske 2001-2002
Global madskribent for rejsemagasinet Vagabond 2001-2004
Gastronomisk skribent omkring fisk for Politiken 2003-2004
Madskribent for magasinet 3F 2005-2007

Øvrige meritter:

Nikolaj Kirk

Deltagelse i diverse madpolitiske debatter
Madprojekt med kunstnergruppen Bosse og Fjord på Chalottensborgs efterårsudstilling 2003
Medlem af Klub 10, Dansk Røde Kors 2005
Gæstekok for ministeriet for familie og forbrugeranliggender 2005
Folkekøkken for Christiania 2006
Ambassadør for Max Havelaar 2006
Ambassadør for WWF 2007
Ambassadør for Vi skaber fred 2007
Rådgiver for flere mindre virksomheder i spørgsmål omkring madkvalitet
Aktiv deltagelse for børneprojekt Danmark
Medvirket ved Smagens Dag flere gange
Folkekøkken for Ungdomshuset 2007

Familie og fritid:
Bor sammen med Karen Mukupa, sangerinde
Har en grøn Amazon-papegøje, Kiwi
Hus i Zambia, med madhave, som også fungerer som lokal kokkeskole
Løber Marathon
Spiller basketball
Medlem af Outdoorkompagniet
Fascineret af rejser, natur, dyr og kulturhistorie gennem tiden.

Book Nikolaj Kirk til jeres næste event!

Du er velkommen til at kontakte Lykke Music & Events helt uforpligtende, enten via vores bookingformular, på mail - eller ring til os på tlf. 9712 7811 

Vi vil hurtigst muligt vende tilbage med pris og ledighed. 


Det siger kunderne om Nikolaj Kirk:

Vi er utrolig glade for Nikolaj og Mikkels indsats i mandags. Det var vidunderlig mad og et herligt og sjovt indlæg fra Nikolaj, som var et godt supplement til vores indlæg om det tørre økonomiske stof. Det er klart at både jeg og vores direktører vil anbefale Nikolaj og Mikkel vidt omkring – og jeg er ikke i tvivl om at alle 78 deltagere er gode ambassadører for de to herrer.

Tak for et godt samarbejde – håber jeg vender tilbage en anden gang.

Mette E. Bruun
Nykredit

 

Det gik rigtig fint med Nikolaj i lørdags og vejret holdt tørt hele eftermiddagen, så vi slap heldigvis for regn i denne omgang.
Vi har i går og i dag hørt mange positive tilkendegivelser omkring vores arrangement. - det kan jo ikke være bedre så...
Nu ser vi frem til de sidste par arrangementer vi har.

Søren Brix Kjelgaard
Afdelingsdirektør


Send os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på Nikolaj Kirk - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send