Anne Marie Helger skuespiller med politiske undertoner og en fantastisk humor

Anne Marie Helger

Anne Marie Helger - Snik snak

Ring til Lykke Music & Events for et tilbud på Anne Marie Helger

anne marie halger

Anne Marie Helger gør sig som under og overholder til arrangementer og møder. Hun fungerer som festligt indslag ved konferencer. Som oplægsholder, ordstyrer, velkomsttaler, tema-fremstiller eller foredragsholder.

Anne Marie Helger kommer overalt.

Hun optræder for fag- og andet godtfolk med one-woman-show, foredrag, som konferencier eller med skræddersyede, emneorienterede løsninger efter aftale til fx:
Konferencer
Miljømøder
Årsfester
Nytårsballer
Sociale sammenkomster

På blokvogne og ølkasser, i kulturhuse og på kongelige scener, langt eller kort; fru Helgers verbalakrobatiske talenter gør under alle omstændigheder mødet til en mindeværdig oplevelse. Det er fleksjob og flekstid på yderst fleksible vilkår – det eneste, der ikke flekser, er holdningerne!

Det er godt, det er professionelt, det er morsomt, og det er også for mænd!

I 2010 portrætterede Jylland Posten Anne Marie Helger således:

Aktivøsen

Vattæppet: Skuespiller Anne Marie Helger drømmer om højere idealer og højere til loftet. Og så kan man kalde hende latterlig, hvis man har lyst.

Fruen er i fuldt ornat, som hun kommer til syne i døren til lejligheden på Christianshavn.

Hun har til formiddag optrådt for socialarbejdere på Vesterbro og valgte at beholde sine sigøjnergevandter og utallige perlekæder på resten af dagen, da hun alligevel skal til demonstration senere på dagen og samle ind til et godt formål.

»Så er det godt at kunne tiltrække sig lidt opmærksomhed,« siger hun.

Demonstrationen, hun skal til, er arrangeret af »Bedsteforældre for Asyl». Til anledningen har Anne Marie Helger for egen regning ladet trykke stakkevis af løbesedler, stickers, T-shirts og badges, som hun sælger for ti kroner stykket. Overskuddet går blandt andet til ”bedsteforældrene”.

På dem alle står slogans. Et farvestrålende klistermærke proklamerer: »Når uret bliver til ret, bliver modstand til pligt.«

Den farvestrålende dame har været en enfant terrible i dansk kulturliv i årtier. Galskab og provokation er hendes varemærke. Det politiske ståsted ligger klart til venstre.

»Jeg er for de svage, de fattige, de misbrugte og nedslidte. Sådan er det bare.«

Med andre ord støtter Anne Marie Helger en sag, når hun føler for den.

»Min drøm er egentlig gået i opfyldelse. Jeg ville være skuespiller, lige fra jeg gik rundt som lille pige i Charlottenlund. Det lykkedes. Bare ikke på den måde, jeg forestillede mig. Men det gør drømme jo nok aldrig,« siger hun.

Aktivøse for det gode
Anne Marie Helger serverer postevand om det runde spisebord i den hyggelige lejlighed spækket af hendes svogers, Lars Helweg, underfundige malerier.

Stolene er vakkelvorne. Dem bør ægtemanden gennem 25 år, kirurgen Jeppe Helweg, nok kigge lidt på.

»De trænger vist til en hofteoperation,« siger hun henkastet og fortsætter med det om drømmene.

»Jeg troede jo, at jeg skulle være sådan en slags feteret Marguerite Viby på stadens største scener. I stedet er jeg blevet denne her aktivist, som går rundt på gaderne og kæmper for det gode,« siger hun.

»Sådan betragter jeg mig selv. Som en aktivøse, der kæmper for det gode. Hvilket nogle mennesker faktisk bliver ret så vrede over.«

Anne Marie Helger har gennem årene med jævne mellemrum modtaget trusler af alle slags, også på livet. Hendes stil provokerer åbenbart bestemte typer mennesker.

»I den forstand er jeg ikke rigtig blevet til det, jeg drømte om. Jeg er blevet til mig. En omvandrende ting i en sags tjeneste.«

Drøm om tolerance
Sagen" Hvad er så den? Den er drømmen.

»Min inderste drøm er, at Danmark igen blev et tolerant land. At det ville blive normalt at betragte mangfoldighed som en kulturel rigdom. At vi betragtede det anderledes som en styrke. Simpelthen, at der blev højere til loftet, og vi gik i meget større sko,« siger hun og ser langt mere ungdommelig ud, end den officielle alder på 64 antyder.

Men alderen snyder ikke. Anne Marie Helger er rundet af 1960'erne og på sin vis en gammel hippie, der drømmer om, at tiderne med kollektivisme, solidaritet og pacifisme kom tilbage.

»Det gør jeg. Og det må man godt kalde mig latterlig for. Jeg har ikke høje tanker om idealerne i dag. Engang var det af største betydning for den enkelte at blive opfattet som et godt menneske. Det er ikke lige så vigtigt nu. I dag kan man blive en helt, hvis man er dygtig til at tjene mange penge. Eller til at føre sig frem. Og et idol, hvis man er erklæret eller er funktionel egoist. Det er heller ikke usædvanligt, at medierne idylliserer et dumt svin, der har snøret samfundet på alle måder, udnyttet huller i loven og tjent tykt på det,« siger hun.

Anne Marie Helgers rebelske natur er ikke ensidig. Hun har aldrig været medlem af et parti og har ikke en tøddel tilovers for pamperi og magtmisbrug.

»Så er det lige meget, hvem der bedriver den. Pamperisme er det værste. Jo højere de kommer til tops, jo bedre kan man se røvhullet. Ingen må berige sig på andres bekostning,« siger hun.Send os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på Anne Marie Helger - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send