Bjørn og Okay

Altid et populært trækplaster

Pris for Bjørn & Okay kr. 26.000/42.000 5x45 min.

Bjørn & Okay

Bjørn & Okay

Festlig, iørefaldende, dansevenlig

Det er overskrifterne på Bjørn & Okays musik, når de giver deres mange koncerter rundt om i hele landet.

2015 er det helt store jubilæumsår for Bjørn & Okay, hvor de har været et skattet danseorkester i 50 år.

Som et af Danmarks populæreste orkestre igennem en hel menneskealder kan Bjørn & Okay i 2015 fejre et yderst velfortjent 50 års Jubilæum. Det hører absolut til sjældenhederne at et orkester i denne kaliber, som Bjørn & Okay er, kan fejre så flot et jubilæum og vel og mærke med samme store popularitet, som har været et varemærke for Bjørn & Okay gennem alle årene.

Det kan næsten ikke blive mere dansk når det er allerbedst når man kigger tilbage på 50 forrygende år med topplaceringer på diverse hitlister landet over, både i den første dansktopperiode i 70´erne, hvor Bjørn & Okay altid var en sikker nummer 1, hver gang de udgav en ny single eller LP, som var formaterne den gang. Også i den anden gyldne dansktop periode gennem 90´erne udgav Bjørn & Okay flere CD´ er som også alle fik topplaceringer ikke mindst på DR´s Dansktoppen.

Gennem hele karrieren har det været Bjørn Hansen, som har været fast frontfigur i det populære orkester. Med sin karakteristiske stemme blev Bjørn Hansen lynhurtigt folkeeje og en stor fanskare gjorde, at orkestret op igennem 60´erne og helt frem til i dag hører til blandt de allermest efterspurgte orkestre både dengang som nu.

Bjørn Hansen er oprindeligt fra København hvor han startede i Flemming Jacobsens orkester, de blev også populære uden for København og på et job i Thy fandt Bjørn Hansen sit livs kærlighed Gerda, da de spillee til et lille bal i Snedsted. Det medførte at Bjørn Hansen snart flyttede til Thy, hvor han haft base lige siden både med sin familie og sit orkester. Bjørn Hansen mødte hurtigt andre musikere i Thy og fik sig etableret i orkestret Lollypops. I denne første tid mødte Bjørn Hugo Larsen og de kom begge med i Okay Kvartetten, som blev den spæde start til Bjørn & Okay. Samtidig med dette tog Bjørn Hansen en uddanelse som typograf ved et lille trykkeri i Koldby. Denne uddanelse gjorde han færdig i 1970 – men her var orkestret blevet landskendt og han har aldrig brugt sin uddanelse.

Pladedebuten blev på Jacks Beat Records I Nykøbing Mors, hvor deres gennembrudshit ”Du og Jeg” blev indspillet. I 1968 besluttede Danmarks Radio at lancere Dansktoppen og snart var Bjørn & Okay faste ingredienser på denne hitliste med en lang række hits, som blev nummer 1. bl.a. "Den Gule Flyver", "Tro, Håb Og Kærlighed", "Jeg Ønsker Jeg Var Konge", "Virus Og Bakterier" m.m. fl.

I Dansktoppen 2. gyldne periode op igennem 90´erne var Bjørn & Okay igen nummer 1 med bl.a. "Du forsvandt som en vind", "Venner for livet" m.m. fl. Denne gang nu i skarp konkurrence med Bjørns søn Johnny og hans orkester Kandis.

Herudover har Bjørn Hansen indspillet  duetversionen af Grand Prix vindersangen "Halleluja" med Janni Brorson, eller "Det er sjovt at være til" med Sacha Buus. For slet ikke at tale om Far & Søn duetterne med Johnny - sjov, skæg, ballade og gode duetsucceser og flere CD udgivelser.

Bjørn & Okay har ikke bare turneret landet tyndt igennem alle årene, de har også haft deres stamsteder, hvor de uge efter uge trak fulde huse. Således var de. f.eks. fast engageret hver eneste onsdag igennem 26½ år på Hotel Phønix i Thisted - på en onsdag hvor kroballer ellers lå helt stille.

I dag er det fortsat halfester, by og havnefester og kroballer mv. der fylder op i en travl turné kalender.

Bjørn & Okay har gennem alle 50 år haft en sikker stil og fornemmelse for deres publikums ønsker. Dem har de blandet med deres egen gode fornemmelse for kvalitet og stil i deres genre - og med stor succes. Vi glæder os allerede til året 2015 - hvor der skal holdes den helt store fest med publikum og alle vennerne rundt omkring i hele landet, fortæller Bjørn.

Udover Bjørn Hansen på bas og vokal – har det igennem de fleste af årene været de samme musikere, som har dannet grundstammen i dette fantastiske orkester. Det er

Svend Aage Studsgaard – keyboard og vokal

Benny Jensen – trommer og vokal

Erik Madsen – guitar og vokal

Bjørn & Okay startede 2015 med at fejre 50 års jubilæet med ny jubilæums CD udgivelse. 

Ud over en stribe nye Bjørn & Okay-sange, gæster Tina Siel, Johnny Reimar, Johnny Hansen, Keld & Hilda og Peter Vesth også albummet. De synger alle duet med Bjørn - deraf titlen ”Gæstealbummet”. – Alle vores ”gæster” er mennesker, som vi har haft mange gode oplevelser med, og som vi beundrer, fortæller Bjørn om valget af gæster på albummet.

Johnny Reimar er egentlig manden bag Bjørn og Okay. Det var ham, der i 1968 fik nys om et populært orkester i Thy – og som samme år fik sat skred i tingene. Med Johnny Reimar som læremester og producer kom Bjørn & Okay godt fra start.

En af de meget efterspurgte sangerinder i nyere dansktop-tid er Tina Siel. Hun har sunget kor på flere Bjørn & Okay-udgivelser og har med sin ”dejlige, smukke stemme, gode udstråling og jordnære væsen” ifølge Bjørn været selvskrevet som gæst på albummet.

”Gæstealbummet” byder også på en duet med den bornholmske troubadour, Peter Vesth, som Bjørn blandt andet har sunget sammen med i Vise-Vers-Huset i Tivoli. Også sønnen, Johnny Hansen, som har stor succes med bandet Kandis, medvirker på cd’en på nummeret ”Lykke og Held”.

Sidst, men ikke mindst, hører også Keld & Hilda til blandt de, der gennem mange år har samarbejdet med Bjørn & Okay. Keld Heick har skrevet et utal af tekster til Bjørn & Okay, men det er første gang, Keld Heick synger med på en af orkestrets cd’er.

Man må med rette være glad, når man som Bjørn her i 2019 kan se tilbage på 54 år, og tænke på at alle de gode år, ikke kommer dårligt tilbage. For sådan er det, når det gælder Bjørn & Okay. I alle årene har der været fyldte kalendere med mange af jobs over alt i Danmark - og gode pladeudgivelser med masser af hits.

"At få lov at opleve, så stor en popularitet i gennem så mange år er helt fantastisk. Vi har altid i bandet, sat en stor ære i at være folkelige, og underholde individuelt efter hvad hver fest kræver, for at blive til en uforglemmelig aften. Vi er trofaste mod vores stil, og har i gennem tiden holdt fast i ægte Dansktop-musik, som vi selv elsker, og ved tar' kegler på en glad aften. Vi får os altid en snak med vores publikum, og lytter meget til den respons de giver os - også med hensyn til repertoire. Det er disse ting, jeg tro er grunden til den store succes, vi har haft i så mange år." siger Bjørn Hansen - forsanger og ankermand i den populære gruppe fra Thy.

"Det er dejligt at vi efter 30 år, stadig får masser af opfordringer - flere gange hver aften på nogle af vores første hits som f.eks..: "Pigen og hårbåndet " - "Den gule flyver " og "Tro, håb og kærlighed ". Nu kommer også de helt unge med opfordringer, fordi de f.eks.. har hørt "Den gule flyver " sidst de var på diskotek, og så gerne vil opleve den live - en helt utrolig fornemmelse, når man mærker, de nye generationer kommer med......." fortsætter Bjørn.

Vi har en stor og aktiv fanklub, som udgiver vores Fanblad med seneste nyt om Bjørn & Okay - spillesteder, samt altid gode tilbuds af spændende souvenirs. Mange af medlemmerne følger trofast med, når vi er ude at optræde - det er noget der varmer... " slutter Bjørn - der er født på Vesterbro i København, men som tidligt fandt lykken i Vestjylland.

Bjørn & Okay er stadig et af landets absolut mest efterspurgte navne - også når det gælder TV. I gennem alle årene er det blevet til hundredvis af jobs i radio og TV, hvilket tydelig mærkes når orkestret kommer rundt i landet.

Bjørn & Okay har igennem de mange år på banen solgt flere hundredetusinde albums, og kunne i året 1995 fejre 3o års plade-jubilæum.Send os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på Bjørn og Okay - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send