Erik Grip og Henrik Gunde

Erik Grip

Velkommen i det grønne med Erik Grip

Pris Erik Grip kr. 14.000/25.000 2x50 min.

Booking af folkesanger visesanger

Erik Grip, med 1-2-3 musikere bag sig.

Erik Grip er tradition og nærvær, SwingFolk og viser for alle.

I snart 56 år har Erik Grip glædet et utal af mennesker med sine melodier til og fortolkninger af danske digte, sange og viser.

Erik Grip visesanger med Den grønne SkovDet tog fart lige fra begyndelsen i Smøgens Visevershus i Tivoli i 60´erne. Så blev det festivalerne i Tønder, Skagen, Tarm, Ringe og Frederikssund. Selv Roskilde Festivalen og Den Smukkeste i Skanderborg kan skrives med på listen. Og lige siden og stadigvæk går det løs over hele landet med den grønne lund, de åbne vidder og alle de andre højt elskede sange. Omkring 90 koncerter om året stadigvæk viser styrken af sangene og en voksen performance.

Det hele startede i 1975 med ”Frank Jægers Viser”. Så kom ”Rose skal vi danse” i 1979. Og den mest solgte: ”De levendes land” - Grundtvig albummet fra 1983, og de nyere album ”Carl Nielsen og en enkelt anden” fra 1997, ”Visesanger” fra 2003 der markerede et 40 års scene-jubilæum og det ligeledes Grammy nominerede folkelige ”Af et ærligt hjerte” fra 2005.  

Erik Grip udsendte nyt album 'Min indre vandringsmand' i april 2009. Berlingske Tidende gav den 5 stjerner, hvilket er ret uhørt. Et album der viser det stærke og forfriskende samarbejde med Henrik Gunde som blev indledt for 16 år siden. Et samarbejde der udstråler en spilleglæde der bestemt smitter. Det er i traditionen, men det er absolut nærværende.

Erik Grip er om nogen eksponent for den nyere folkemusik i Danmark. Med rødder i de dansk/nordiske traditioner og samtidig inspireret af Pete Seeger, Bob Dylan og den amerikanske folk-revival løftede han dansk folkemusik til nye højder og nyt publikum fra 1960´erne og frem sammen med Cæsar, Per Dich, Trille, Benny Holst og Povl Dissing. Sammen indtog de det berømte spillested Tivolis Vise-Vers-Hus dengang ledet af den legendariske Thøger Olesen. ”Syng dansk” - formanede Thøger os. ”Og hvis I øver jer længe nok bliver I også gode til det”. – ”Og vi er her endnu”, siger Erik Grip. Erik Grip har nu været aktiv i 56 år, kendt for sine melodier til og tolkninger af klassiske danske digte. Sangen ” Velkommen i den grønne lund” med tekst af N.F.S. Grundtvig blev det store folkelige gennembrud. Men også andre danske digtere har fået sat melodier til deres digte af Grip og bliver sunget i alle hjørner af landet. Erik Grip var også manden der fik Jan Toftlund op på den danske musikscene i det hedengangne folkemusiksted Vognhjulet i København, som Grip var leder af. Erik Grip har udsendt 34 album i eget navn og det samlede salg har rundet 850.000 enheder. I 2013 udgav Erik Grip "Viser gennem fem årtier”, hvor Grip fejrede sit 50 års jubilæum ved at vise samspillet med jazzpianisten Henrik Gunde.

Erik Grip og Henrik Gunde har spillet og turneret sammen i næsten 16 år nu og det er tydeligt at høre på albummet at de kender hinandens fraseringer og det er da også en fornøjelse af lytte på. En anmelder mener det er Erik Grips bedste album. Og en imponerende turne-aktivitet beviser holdbarheden af sangvirket.

 Erik Grip sammen med Henrik Gunde

 Erik Grip spiller guitar og har altid en ekstra musiker med, f.eks. Henrik Gunde eller Peter Vuust. Erik Grip kan også engageres med 2 eller 3 ekstra musikere. Det medbringer selv anlæg til ca. 200 publikummer.

Ved kirkekoncerter spiller de 1x70 min. Øvrige jobs er spilletiden 2x50min.

  

ERIK GRIP     Fællessangs foredrag.

Et anderledes foredrag :  " Af historien vokser vi "

Efter den store succes med " Fyraftens Fællessang i Vartov " er Erik Grip på rejse med sit fællessangs engagement. Et engagement der begyndte i den tidligste barndom, og i dag er en livsform og et levebrød.

Erik Grip vælger sangene, synger for og kæder sangene sammen af historier, der er hentet fra vores fælles fortid. Det er historien om sangene og digterne. Men allervigtigst: Vi skal synge sammen.

Arrangøren skal sørge for klaverakkompagnatør og mikrofon, dog kun hvis lokalet kræver det. Derudover må der være sangblade nok til alle - eller Højskolesangbogen (17.udg.)

Erik Grip synger ikke solo eller spiller guitar til egne viser. Det er et helt andet program.

Pris for sangforedrag med Erik Grip: kr. 10.000,- + transport.

Erik Grip har genudgivet ”Frank Jægers Viser”.

Erik Grip genudgiver viser med Frank JægerStemmen er blevet mørkere, men gløden ulmer stadig i stemmen. Måske mere end nogensinde.

Det fik man lejlighed til at konstatere, da Erik Grip i 2015 genudsendte ”Frank Jægers Viser” fra 1975 og samtidig en bonus CD, hvor nogle af de gamle numre optræder i ny voksen version.

- Frank Jægers digte har fulgt mig i så mange år og er stadig en del af mit repertoire. Jeg mødte ham desværre kun ved to lejligheder, men det var stærke øjeblikke. Første gang ved et kort møde hos Gyldendal, i forbindelse med netop min udgivelse af hans viser. Anden gang ved en koncert i Helsingør, hvor han sad helt tilbage i hjørnet med tårer i øjnene og lyttede til min sang. Det var i vinteren 1976/77 og det sidste jeg så til Frank Jæger. Han døde et halvt år efter. - Det var i øvrigt min version af digtet ”Kirsten og vejen fra Gurre”, TV-Avisen valgte at spille, da Frank Jæger døde som kun 51-årig i 1977.

Frank Jæger er med

Frank Jæger medvirker selv på CD’en med de 40 år gamle optagelser. Det er med oplæsninger af digtene ”Septemberdårskab” og ”Romeo i grotten”. 

Nogle af de sange, der er med på udgivelsen fra 1975, er ikke med på bonus CD’en. Og af naturlige grunde. F.eks. sangen ”Mit hjertes spanske jomfru”.

- At synge om at tage en 16-årig jomfru var muligt, da jeg var en ung troubadour i 20’erne, men nu, hvor jeg blevet en del ældre, har jeg valgt at pille sangen ud af repertoiret, siger Erik Grip med et glimt i øjet. Men også glans nummeret ”Bedstefar ta dine tænder på” forbliver i den oprindelige version. Det var Frank Jægers yndlingsudgave. Det har jeg noteret i et brev jeg fik fra ham.

På bonusalbummet er der også ”Den sorte fugl” med melodi af Carl Nielsen og ”Håndslag til Tony”, det stærke digt fra 1948. De sange var ikke med på den oprindelige vinylplade fra 1975.

Erik Grip er i godt selskab på denne udgivelse. Det er ud over ham selv på guitar, pianisten Henrik Gunde og bassist Esben Eyermann der er medmusikere. Enkelt som på førsteudgivelsen hvor Hugo Rasmussen, Ole Fick og Holger Laumann deltog.

Dobbelt CD’en udkom i september 2015.Send os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på Erik Grip - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send

Pressefoto af Erik Grip

Klik på det enkelte foto og download

Pressefoto af visesanger Erik Grip  Foto nr. 2 med Erik Grip