Helge Engelbrecht

Neighbours med Helge Engelbrecht og Tommy Rasmussen

Ring til Lykke Music & Events for et tilbud på Neighbours Helge Engelbrecht og Tommy Rasmussen 

neighboursNeighbours Helge Engelbrecht og Tommy Rasmussen

står fortsat side om side på musikfronten. Sådan lyder det i TV-spottet fra CD'en "Det Gådefulde Folk" med bandet NEIGHBOURS, der med denne deres 3´de CD endnu engang stiller skarpt på at servere en omgang iørefaldende folkepoprock-musik tilsat tekster, der stadigvæk kredser om vi menneskers liv, som vi hver især har fået som gave men samtidig også som opgave. Neighbours Helge Engelbrecht og Tommy Rasmussen siger "Vi prøver at smelte ordene sammen med musikken - som vi tidligere har sunget det - "så vore sange bli´r til liv og kærlighed" - og det får Neighbours Helge Engelbrecht og Tommy Rasmussen, mange reaktioner på. Musikken skal som alt andet betyde noget ikke blot for én selv men også helst for andre. Deri finder vi vores opgave som samtidig også er en ren foræring, når man holder så meget af musik, som vi gør. Neighbours Helge Engelbrecht og Tommy Rasmussen glæder sig til de kommende måneder med "Det Gådefulde Folk" og håber på at publikum også denne gang vil tage godt imod en stribe nye sange både på CD og aldeles live ved koncerterne, der de kommende måneder bringer Neighbours Helge Engelbrecht og Tommy Rasmussen hele landet rundt.

"Det er lidt svært at få armene ned lige nu", fortæller naboerne Helge Engelbrecht og Tommy Rasmussen fra Ansager, der krydser fingre for deres  album, Rejsedage. Albummet udkom i maj 2002. NEIGHBOURS kalder de sig og til daglig er de faktisk naboer i den lille vestjyske by, Ansager. Udover Helge og Tommy, tæller bandet også Ronnie Olesen, Dennis Pedersen, Morten Husted og Helge's søn, Janus Engelbrecht.

"Det har været ren optur det seneste år. Vi har haft mulighed for at give de nye sange alt, hvad vi magter." siger Helge Engelbrecht. "Vi kalder samlingen for "REJSEDAGE", en titel som også går igen i én af sangene. Overordnet set består albummet af håbefulde sange til livet, kærligheden og vore drømme. Og ikke mindst en kærlighedserklæring til landet, vi bor i. Sådan oplever jeg det i hvert fald selv. Ordene får mere og mere vægt i mit sangskriverarbejde, synes jeg.

"Men sådan har det ikke altid været for Helge Engelbrecht. "Da jeg var ung var det klart melodierne, der var vigtige. Det var i hvert fald den gode melodi, der kaldte på mig i de første unge spillemandsår. "Tommy Rasmussen har samme indgang til musikken. Han er rundet af den traditionelle dansemusik, og har været vidt omkring på sin musikalske rejse."De seneste par år især, har vi mærket det begge to, at vi flytter hinanden.

Resultatet er hørbart især på REJSEDAGE, hvor jeg typisk er kommet med grundmaterialet og en forestilling om, hvor jeg troede, vi skulle hen. Og på så godt som hver eneste sang har Tommy så trukket numrene afgørende videre og på den måde løftet såvel sangene, produktion, ja, og i virkeligheden hele bandet fremad. Vi har derved fået en ny indgang til en musikalsk klædedragt, som vi selv synes er helt rigtig," siger Helge Engelbrecht og fortsætter:

"I år var det Tommy, der skrev melodien til Melodi Grand Prixet, mens jeg leverede teksten. På samme måde som med vores bidrag fra sidste år får vi kontant afregning, når vi er ude og optræde. Det er rart og også til tider ret overvældende. "Men dét, der også kan glæde et gammelt musikhjerte fra Ansager er alle de henvendelser, der kommer generelt fra folk, der skriver til Helge og Tommy, og fortæller om, hvad sangene har betydet for dem. "I mange tilfælde bliver vores sange brugt som fællessange til bryllup, konfirmation og andet, mest bemærkelsesværdigt bliver de ikke omskrevet til lejligheden," forklarer Tommy stolt. Helge nikker; "selv føler jeg mig forpligtet på opgaven, at tingene skal have god mening ikke blot for mig selv, men også for andre." REJSEDAGE er et afgørende skridt for alle på Neighbours-holdet, hvor de for første gang får hjælp af et stort professionelt pladeselskab, der tror på dem. "Det glæder vi os meget over," indrømmer Helge, der også ved, at den side af sagen forpligter, når man får mulighed for at komme langt og bredt ud.

"Det har stor betydning indadtil i bandet og er i sig selv stærkt motiverende. Vi synes alle, at det er lidt svært at få armene ned i denne tid. Det går næsten for godt. Vi har masser af mod på tingene og lyst og energi til endnu flere og nye musikalske livtag. Tommy og jeg, der har klare, definerede roller som indspillere i Neighbours, er så godt som hver dag i konstant bevægelse og tror, der vinker mange gode sange forude", slutter den 49-årige sanger og sangskriver Helge Engelbrecht.

Helge Engelbrechts ti tidligere soloudgivelser findes nu i boks-sættet "Så spil da, knejt!" + en nyindspillet cd med samme titel.

CD 01 Så spil da, knejt! (2007)
CD 02 Absolut Ansager Vol. 1 (2000)
CD 03 Liv og gode dage (1999)
CD 04 Modersmål og fædresland (1996)
CD 05 I levende live (1991)
CD 06 Blå Blomster (1990)
CD 07 Troen, håbet, kærligheden (1988)
CD 08 Små Fisk (1987)
CD 09 Godtfolk (1983)
CD 10 Kirsten (1981)
CD 11 Skiwt (1980)Send os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på Helge Engelbrecht - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send