Jakob Sveistrup sanger og vinder af Dansk Melodi Grand Prix med sangen Tænder på dig

Jakob Sveistrup

Vinder af Dansk Melodi Grandprix 2005

Ring til Lykke Music & Events for et tilbud på Jacob Sveistrup

Jakob Sveistrup "Tænder på dig"

Jakob-Sveistrup-taender-paa-digJakob er her i 2019 stadig indbegrebet af musik med en solid soul-pop-lyd. Jakob har ikke kun en fantastisk sangstemme, han er også kendt for altid at kunne skabe en fest. Hans afslappede charme og skønne humør gør ham til det naturlige midtpunkt på en scene, og hans evne til at skabe kontakt med ethvert publikum er helt unik.

”Make me an Offer” var Jakob Sveistrups andet singleudspil fra det længe ventede album 3 ”All In/All Out”, der havde release marts 2016. Singlen viser en ny Jakob, mere ægte og mindre finpudset lyd, som viser at Jakob har mere end smil på hjerte.

”Accompany Me”, der er titlen på Jakobs single som et svar på de frustrationer, der er hans omdrejningspunkt i ”Make Me An Offer”. Igen er stilen soul/funk og viser med al tydelighed Jakobs færdigheder som sanger. For Jakob synger med indlevelse, hjerte og kraft og formidler sine sange, som om de har ophav i de inderste kroge af hans sind. Når man så kan synge med en power, der kan give selv den mest garvede lydmand udfordringer og kort tid efter kan finde en falset så klar og ren at hårene kan rejse sig, er man sikret en stor oplevelse med en stor sanger.

Sang og musik er skrevet af Jakob selv i samarbejde med Marcus Winther-John og Lars Rahbek og er, som resten af det kommende album, indspillet og produceret i Medleystudierne.

”Folk ser mig som en happy-go-easy fyr, men jeg kan sgu blive ligeså vred og træt som alle andre over modgang. ”Make me an Offer” rummer nogle af de frustrationer, som man (jeg) kan have som forælder, partner, mand, samfunds-borger og menneske”, siger Jakob med et skævt smil.
Udover at han tager på tour med hele sit hold af musikere i 2019, optræder Jakob også som duo eller trio til en mere intim oplevelse. Derudover kan Jakob stadigvæk bookes solo til firmafester eller som indslag ved privatfest eller lign.

Meget er sket siden Jakob Sveistrup vandt Dansk Melodi Grandprix i 2005 med sangen ”Tænder på dig”.

En ting har dog ikke ændret sig. Jakob Sveistrup er stadig en af vores absolut bedste sangere. Den yderst sympatiske Jakob Sveistrup synger med sjæl, nærvær og livsglæde og hans levering af sublim pop krydret med rock, soul og R&B falder i alles smag. Hans charme har ikke kun publikum, men også anmelderne, lagt mærke til og skrev bl.a. ”Jakob Sveistrup kom, så og charmerede”. 

”Hvor går du hen”, som er seneste singleudspil, udkom i november 2009 og spilles flittigt rundt på lokale- og landsdækkende radioer i øjeblikket.

Jakob Sveistrup kan med garanti få publikum op af stolene og få alle til at synge med. Ingen fest er for lille eller for stor og oplevelsen er unik. Hver gang. Når sidste strofe er sunget, lyset slukker og publikum går nynnende hjem, genlyder ”Tænker ligesom jeg”, ”Tænder på dig”.

Jakob Sveistrup kan bookes med band eller som solist.

Jakob Sveistrup

BT skrev efter Dansk Melodi Grandprix 2005:     

Det er altid festligt, når David slår Goliath”, for Jakob slog Olsen brødrene af banen – og vandt!  Mange husker Jakob Sveistrup – fra ”Stjerne for en aften”, hvor han var med helt til den store finale i Forum. Han skulle også have været med i den sidste omgang ”Stjerne for en aften” – men fik tilbud om at synge ”Tænder på dig”. Nu skulle han vælge mellem ”Stjerne for en aften” og Melodi Grand Prix, og det blev selvfølgelig MGP 2005. Det er de to erfarne sangskrivere Jacob Launbjerg og Andreas Mørck, der har skrevet vindermelodien ”Tænder på dig”.  Jakob er ikke ny i musikkens verden. Han har i flere år optrådt med et band, men har også optrådt som sangsolist, hvor han fik mange jobs. Til hverdag er Jakob Sveistrup lærer for børn med autisme, men tager nu en længe planlagt orlov.  I den kommende tid skal Jakob ud til de mange jobs, og telefonerne har da heller ikke stået stille siden Jakob vandt... Og som vinder, skal Jakob nu repræsentere de danske farver ved det Europæiske Melodi Grand Prix i Ukraine til maj.Teksten omskrives til engelsk, så alle 200 millioner seere kan følge Jakobs vindermelodi.

Jakob Sveistrup blev landskendt da han sang sig gennem til en finale plads ved DR´s populære talent show "Stjerne for en aften".

Med nummeret "True to your heart" husker de fleste denne charmerende fyr med den fede sangstemme.

Jakob Sveistrup er vel bevandret i musikkens verden. Han optræder i flere orkester sammenhænge og har et stort repertoire.

I 2005 var Jakob Sveistrup debutant ved Dansk Melodi Grand Prix 2005. Afholdt i Horsens Forum, hvor han sang Jacob Launbjerg og Andreas Mørch´s nummer "Tænder på dig" ind på en sikker 1. plads.

Pressen skrev bl.a:

En vinder på sin egen facon

Den 33-årige lærer fra Odense Jakob Sveistrup, der skal synge Danmarks bidrag ved det internationale Melodi Grand Prix i Ukraine i maj, elsker at synge og har en fortid som australsk cowboy.

For nogle år siden sad Jakob Sveistrup på en hesteryg på en farm i Australien og drev tusindvis tyre på tværs af et areal, der var fire gange så stort som Fyn.

Et enkelt liv, hvor man stod op kl. 5 om morgenen, spiste steaks morgen, middag og aften, lyttede til countrymusik og sov på en briks med en bund af hønsetråd.

Men også et liv, hvor der var tid og plads til at tænke over tingene, kigge indad og få styr på sig selv, sine drømme og ikke mindst sine grænser.

Og havde det ikke været for kæresten, der ventede på ham i Singapore, havde Jakob måske slået rod i det australske og taget mod ranchejerens tilbud om at blive uddannet som en ægte jackaroo.

Sådan blev det ikke.

I stedet forsvarer den 33-årige odenseaner de danske farver ved det Internationale Melodi Grand Prix i Kiev i Ukraine med sangen "Tænder på dig". Først i semifinalen den 19. maj og måske siden i finalen den 21. maj.

Jakob glæder sig vildt. Det lægger han ikke skjul på. For at det bliver en kæmpe oplevelse, er han ikke i tvivl om, og han har for længst besluttet at tage det som sådan. Uanset resultatet.

»Jeg deltager selvfølgelig for at vinde, og jeg tror på det. Man er nødt til at ville vinde for at kunne yde sit bedste. Men kikser det, vil jeg ærgre mig og så ellers leve fint med det. Jeg har min familie og mit arbejde at vende tilbage til, og det er det vigtigste for mig. Det giver ro, og jeg har vænnet mig til at bevare jordforbindelsen,« fortæller Jakob.

Sværere har det været at vænne sig til forvandlingen fra almindelig familiefar og lærer på en specialskole for autistiske børn til feteret grandprix-stjerne.

»Det hele føles en smule surrealistisk, og selv om jeg prøvede en smule af virakken, da jeg deltog i "Stjerne for en aften" for to år siden, er det intet i sammenligning med at vinde det danske melodigrandprix,« siger Jakob.

Lidt genert

Han beskriver sig selv som en stille og lidt genert fyr, der finder det svært pludselig at skulle fortælle om sig selv, og som bestemt hverken har lyst eller trang til at krænge sin sjæl ud, blot fordi han skal synge en sang en aften i maj.

Men vi må gerne vide, at han er vokset op i en ganske almindelig kernefamilie i en forstad til Odense. Med en sygeplejerskemor, en malerfar og en storesøster, der ligesom han tidligt var vild med musik.

Han fortæller også beredvilligt, hvordan verden væltede, da faren døde af kræft, da Jakob var 13 år. Men udover at smerten altid vil være der, og at det har taget mange år at finde glæden f.eks. i julen igen, er grænsen nået for, hvad folk behøver at få indblik i, synes Jakob.

I stedet kaster han sig gerne udi at fortælle om sin kærlighed til musik og lyst til at synge, som han altid har haft. Og som ikke mindst fik næring, når hele familien spillede amatørteater på den lokale skole.

Senere, mens han gik på Tornbjerg Gymnasium, udfoldede Jakob sit talent i flere forskellige bands med navne som Appendix, Peter G. og Crew. Der alle udmærkede sig på hver sin måde, men som aldrig blev til andet end for sjov.

Måske lige bortset fra Crew, der havde kontakt til et pladeselskab, men endte med at gå i opløsning dagen før, gruppen skulle skrive under på pladekontrakten.

»Selv om jeg har sunget hele mit liv, har det mest været for min egen skyld og uden alvorlige ambitioner om at drive det til noget. Selvfølgelig forsøgte vi os ind i mellem og har da også deltaget i DM i Rock flere gange. Men udover evner skal der også en stor portion held til, og det havde vi ikke,« erkender Jakob, der på et tidspunkt blev træt af lige ved og næsten og besluttede sig for kun at synge for hyggens skyld sammen med en flok musikalske venner i bandet Copycats.dk. Bandet eksisterer efterhånden på ottende år og, som navnet antyder, spiller deres egne versioner af andres musik til byfester, familiefester, på gymnasier osv.

Kulturchok

For at skaffe ekstra point til en lidt slunken studentereksamen og siden adgang til lærerseminariet pakkede Jakob rygsækken og drog ud på sin store dannelsesrejse, der bl.a. førte ham til den afsidesliggende ranch i Queensland i Australien. Her mødte han en verden, så forskellig fra noget andet han kendte.

»Det var et kulturchok uden lige for en bydreng som mig, og jeg spekulerede ofte på, hvad i alverden jeg lavede der. Sammen med kun otte andre og med 250 km til nærmeste større by. Det var hårdt, men også noget af det mest givende, jeg har oplevet,« fortæller Jakob og opfordrer alle unge til at udforske verden på egen hånd. Fordi man får prøvet sig selv af og sine grænser af, især hvis man holder sig lidt væk fra de traditionelle backpackerstier.

Forældreorlov

Det kommende halve år holder Jakob Sveistrup dog orlov. Dels for at passe sine egne børn på henholdsvis treethalvt år og ni måneder, dels for at have tid til grandprix forberedelserne og deltagelsen.

At Jakob havnede i grandprixet skyldes, at komponisterne Jacob Launbjerg og Andreas Mørck manglede en solist til at synge "Tænder på dig". Via Danmarks Radio fik de kontakt til Jakob, der i 2003 var nået finalen i programmet "Stjerne for en aften". Og efter at have lyttet til nummeret et par gange slog han til.

Umiddelbart ville Jakob aldrig drømme om at medvirke i et program som "Stjerne for en aften", men et par af fodboldgutterne mente, at han skulle benytte sig af chancen.

Så Jakob støvede den gamle drøm af og stillede op. Men først efter at have forvisset sig om, at han kunne få lov at optræde som sig selv.

Han kom til audition, og så skete der ellers intet.

Før han en dag med en pakke bleer under armen blev overrasket af programværten Natasja Crone og et tv-hold på P-pladsen uden for Aldi.

»Det viste sig, at min kone Iben havde holdt min deltagelse i programmet hemmelig i flere måneder,« fortæller Jakob.

Han bliver varm i stemmen, når han taler om Iben, som han har været sammen med i 13 år, og som han uden tøven udnævner som det menneske, der primært har formet hans liv.

»Det er forunderligt at kende et andet menneske så godt og alligevel stadig kunne blive fortryllet af nye nuancer,« siger han om sin sjæleven.

Stevie Wonder

I øvrigt kom deltagelsen i "Stjerne for en aften" også indirekte til at fungere som en øjenåbner til en rå branche, hvor løfter er til for at brydes:

»Da jeg havde vundet den indledende runde og skulle være med i finalen, blev jeg kontaktet af et pladeselskab, der uha så gerne ville lave en cd med mig. Jeg vandt bare ikke, og så "glemte" selskabet det hele, og jeg følte mig rigtig blondinedum, fordi jeg havde troet på firmaet. Men så lærte jeg det,« griner han og tilføjer, at en cd skal det dog nok blive til inden længe. Et nyt pladeselskab er på banen, men først skal de rigtige sange findes. Og helst i den soulede popstil, som Jakob kalder sin, og som især forbilledet Stevie Wonder mestrer. Selv skriver han hverken musik eller tekster.

Med lærepengene fra "Stjerne for en aften" i baghovedet beordrede Jakob sig selv til at slappe fuldstændig af før og under afviklingen af grandprixet i Forum Horsens 12. februar. Hverken et ellevildt generalprøve-publikum eller komponisternes "vi vinder, vi vinder"-snak, fik ham til at tage skyklapperne af.

»Ikke engang da jeg havde vundet, tillod jeg mig selv at flippe ud,« siger han og svarer professionelt på de allerede trivielle spørgsmål, at jo, han har det fint med melodigrandprixet. Og jo, der bliver arbejdet intenst med koreografi og sceneshow inden det internationale grandprix, og nej, han kommer ikke til at optræde i en eller anden påklistret discostil.

»Det er slet ikke mig, og på det punkt er jeg urokkelig,« slår han fast.

»Til gengæld er jeg fast besluttet på at gøre det så godt som muligt i Kiev. Det lyder måske banalt, men for mig er det enormt stort at skulle repræsentere sit land.«Send os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på Jakob Sveistrup - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send