Kristian og Jens Peter Harmonika

Harmonika med H - som i hygge

Pris Kristian og Jens Peter Harmonika kr. 8.000/12.000 2x45 min.

Kristian og Jens Peter

Med et samlet salg på over 70.000 eksemplarer af "Harmonika træffere" og "Harmonika træffere II" er harmonikaen omsider kommet på verdenskortet i Danmark.

Kristian & Jens Peter følger op på succesen med et nyt album - "Svenske harmonika træffere".

Interessen for harmonikamusik i Danmark er voksende. Harmonikaen har hidtil levet en stille tilværelse blandt harmonikamenigheden på diverse harmonikatræf. Men det lidt glemte gamle instrument har fået tag i et helt nyt, bredt publikum takket være to cd-udgivelser.
"Harmonika træffere" (2002) og "Harmonika træffere II" (2003) har til sammen solgt over 70.000 eksemplarer, hvilket har indbragt såvel guld- som platinplader samt en sensationel 4. plads på den officielle danske albumhitliste.
Nu skal der skrives et nyt kapitel til succeshistorien, idet duoen Kristian & Jens Peter den 24. maj udsender endnu et fuldbårent harmonikaalbum, "Svenske harmonika træffere", som bl.a. indeholder numre af Evert Taube, Carl Jularbo - og som en kuriositet "Fødselsdagsvals til Mona" af de gamle Abba-drenge og sangskrivere Benny Andersen & Bjørn Ulvæus.
"Vi ønskede ikke at udvikle os til en kliché med udgivelsen af en "Harmonika træffere III", så i stedet har vi valgt at præsentere vores danske publikum for den stolte svenske harmonikatradition, som vi holder meget af," siger Kristian Hammerum Rusbjerg.

Elsker harmonikaen
Kristian & Jens Peter undrer sig over, at Danmarks Radio og for den sags skyld de danske lokalradioer ikke spiller harmonikamusik noget oftere. Det er musik med en bred folkelig opbakning, hvad cd-salget viser. Men medierne er ikke interesserede.
Til gengæld kommer der masser af mennesker til harmonikatræf rundt omkring i landet, hvor amatører og professionelle hver især og sammen bidrager til underholdningen.
Det er i det miljø, de bedste amatører udvikler sig til måske kommende stjerner. Blandt andet ved at deltage i det såkaldte "buskspil", hvor musikerne går rundt mellem telte og campingvognen for at finde nogen at spille sammen med. Det udvikler sig ofte til gigantiske "jam sessions" med op til flere hundrede (!) deltagere. Gerne med Kristian & Jens Peter som deltagere.
"For mig har en harmonika den mest fortryllende lyd. Når jeg hører en harmonika, går alt simpelthen i stå. Harmonikaen repræsenterer både melodi, rytme og bas, faktisk på samme måde som et klaver. Men man kan i modsætning til klaveret have sin harmonika med sig overalt, og derudover er det også vigtigt, at det er et levende instrument, ikke elektronik," siger Kristian.
Han er af den ærlige overbevisning, at mange danskere snyder sig selv for en stor oplevelse ved at fravælge harmonikamusikken uden at give den en chance. Han påpeger, at der er masser af harmonika på mange af tidens hotte pop- og rockudgivelser, f.eks. med Shakira.
Foreløbig ser det ud til, at Kristian & Jens Peter har rigeligt at lave. De optræder dels ved harmonikatræffene, dels på ældrecentre og andre steder, hvor musikken værdsættes. Ofte optræder de for et publikum, der er ældre end dem selv, men det betyder ikke noget.
"Det tænker jeg ikke så meget over. Og vi kan sagtens fange et ungt publikum ved hjælp af musikken. Mange unge fascineres over den hurtighed, vi har i fingrene," siger Jens Peter.

Vil gerne på fuld tid
Begge de talentfulde harmonikaspillere har som en stor drøm, at de med tiden vil kunne leve af at spille harmonika på fuld tid. Men der mangler endnu noget, og i mellemtiden fortsætter Jens Peter med at køre lastbiler fyldt med Schulstad-brød fra Vejle til Århus - om natten! Kristian har ikke p.t. et civilt job ved siden af musikken.
De elsker at være ude at spille foran et entusiastisk publikum. Og af og til falder der en helt usædvanlig opgave af til dem.
"Vi har for nylig deltaget i filmoptagelserne til Lasse Spang Olsens nye spillefilm "Inkasso", der har premiere til efteråret. I mindre roller, men det var alligevel sjovt at være med til," mener de to jyske musikere.
Hvem ved, måske kan filmen være med til at åbne endnu flere døre for harmonikamusik. Kristian & Jens Peter mener selv, de har mulighed for at nå ud til flere end hidtil.
"Det betyder noget for mange, at vi ikke er 50-60 år gamle og spiller som alle de andre. Vi tilfører musikken et friskt og ungt pust. Vi lægger nogle nye finesser ind i musikken, og jeg tror, at vores succes har givet mange andre harmonikaspillere mod på at gå i gang. Vi har sat harmonikaen på "verdenskortet" i Danmark," siger en stolt Kristian.Send os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på Kristian og Jens Peter Harmonika - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send