Birthe Kjær

Dansktoppens dronning

Ring til Lykke Music & Events for en pris på musik og underholdning med Birthe Kjær - Dansktoppens Dronning.

Birthe Kjær - booking af Dansktoppens ubestridte dronning Birthe Kjær.

Birthe Kjær med bandet Feel Good booking: Lykke MusicBirthe Kjær er på på banen igen. Birthe Kjær har imidlertid ikke ligget på den lade side, for hun brugte bl.a. tiden på at udgive en ny cd, ”Smile”.

Den viser en anden side af Birthe Kjær, hvor hun denne gang har kastet sig over amerikanske standardsange, som f.eks. ”Slow boat to China”, ”For once in my life” og naturligvis også Chaplins ”Smile”. Albummet blev indspillet med et stort og swingende band.

Birthe Kjær turnerer igen, nu med det til lejligheden nydannede ”Feel Good Band", som består af en rytmegruppe, 3 blæsere og 2 korpiger. I alt 9 personer, under ledelse af kapelmester Ronnie Flyvbjerg,

Repertoiret spænder helt fra starten af Birthe Kjærs karriere med sange som ”Pas på den knaldrøde gummibåd”, ”Sommer og sol”, "Vi maler byen rød" og ”Tennessee Waltz” – alle sange som publikum kan synge med på. Desuden optræder hun med sine korpiger i medley`er over danske såvel som udenlandske grandprixsange, og det hele bliver blandet med de swingende sange fra Birthe Kjærs seneste album, ”Smile”. Et godt, festligt og alsidigt repertoire. Showet  rundes af med Birthe Kjærs version af ”My way”, hvor hun meget apropos kigger tilbage på sit liv og karriere.

Showet varer 75 min.

 Video med nogle af Birthe Kjærs hits:

 

 

Birthe Kjær Dansktoppens dronning charmerende og populær sangerindeI 1968 fik Birthe Kjær sit store gennembrud, da hun med sin debutplade "Arrivederci Franz" røg direkte ind på Dansktoppens 1. plads.

Siden har hun vist sit alsidige talent både indenfor pop, viser, revy og teater, også som studievært i TV-programmerne "Vildt forelsket". Her i 2019 er det således 51 år siden, det hele startede. Birthe Kjær har gennem en årrække holdt længere pauser fra rampelyset, men vendte i 2011 tilbage og kører nu i 2019 for fuld styrke. Birthe Kjærs popularitet synes ingen ende at tage.

POP: Efter mange dansktophits, f.eks. "Sommer & Sol", "Tennesee Waltz" og "Av min arm", meldte Birthe Kjær sig under fanene i Dansk Melodi Grandprix. Det blev til tre 2. pladser, en 3. plads og en 1. plads. Sejren kom i 1989 med Søren Bundgaard og Keld Heicks "Vi maler byen rød", som sikrede Danmark en flot 3. plads i det internationale Melodi Grandprix.

VISER: I 1989 indledte Birthe Kjær et samarbejde med violinisten Kim Sjøgren og guitaristen Lars Hannibal. Det resulterede i visepladerne "På en anden måde" og "På vores måde" som blev fulgt op af både turné og TV-programmer.

REVY: I 1972 debuterede Birthe Kjær på Sans Souci i Kolding, hvor hun sang visen "Jeg går aldrig til bal uden trusser", som blev en rigtig landeplage. Derefter kom hun til "Revykøbing" hos Volmer Sørensen, hvor hun var på plakaten i fire sæsoner. Senere fulgte hun med Volmer Sørensen til Amagerscenen, hvor hun var med i to vinterrevyer. Af andre revyer kan nævnes Cirkusrevyen i 1990, og Holstebro Revyen i 1994, hvor hun fik tildelt en "Revy Maren" for sin indsats.

TEATER: Hovedrollen som Heather i musicallen "I morgen er jeg på vej", blev Birthe Kjærs første teaterjob. Det skete på Farne Teater i Odense i 1985. På Amagerscenen kunne hun i 1990 opleves i rollen som Marie Møller i Kai Normann Andersens operette "Landmandsliv", og i efteråret 1995 var hun at finde på Nørrebros Teater i stykket "Harry og kammertjeneren".

TV: I det danske Melodi Grandpris så man første gang Birthe Kjær som værtinde, sammen med kollegaen Dario Campeotto. Det skete i 1990. I 1991 stod hun i spidsen for 10 showprogrammer "Med kjærlig hilsen" fra Bellevue Teatret. I 1995 og 1996 var hun konkurrenceværtinde på TV3 i ikke mindre end 22 programmer som under titlen "Vildt forelsket" blev en stor seersucces.

Birthe Kjær Dansktoppens dronning charmerende og populær sangerindePRISER: I 1991 blev Birthe Kjær af Janni Kjær overrakt "Livsglædens Pris", som uddeles af Simon Spies Fonden. Samme år blev hun udnævnt til "Årets Sangerinde" af de danske lokalradioer. I 1996 fik Birthe Kjær sin første Guld CD for salg af plader og fik sin første "Grammy" i 1999, efter at have været nomineret 3 gange.

Så glæd jer til at møde en af Danmarks populæreste dansktop sangerinder gennem tiderne, når hun gæster jeres by og spillested. Man vil møde en veloplagt Birthe Kjær med masser af god musik og dejlige iørefaldende sange – altid serveret med højt humør og smil på læben.

Birthe Kjær holdt et sabatår i det meste af 1999. Bl.a. engagede hun sig i arbejdet på et børnehjem i Thailand. Men fra år 2000 var Birthe Kjær igen klar til en henrykke et meget stort og trofast publikum. Birthe Kjær synger ikke med play-back men har en rigtig "levende" trio Gemalerne til at backe sig op.

Længe leve livet: i 2010 blev Birthe Kjær også forfatter med bogen "længe leve livet" Jyllands Posten gav den 4 stjerne med flg. anmeldelse: Humørpigen fra Århus. Muntre og sympatiske erindringer fra Birthe Kjær.

Dejlig ser hun ud, og dejligt synger hun. Der har altid været noget reelt og gennemsympatisk over Birthe Kjær. Hun leverer varen og snyder aldrig på vægten.

Samme gedigne holdning til livet og arbejdet lyser ud af hendes erindringsbog. Som angiveligt er skrevet af hende selv, selv om det - diskret anført på sidste side - i virkeligheden er journalisten Kim Hundevadt, der har sat ordene sammen. Nå, ingen er fuldkommen, heller ikke Birthe Kjær.

Hyggeligt og roligt arbejder vi os gennem livet og karrieren. En barndom som så mange andre efterkrigsbørns. Småt, men godt. Trygt og solidt i Aarhus med kolonihave, Giro 413 og en sangglæde, der hurtigt bliver til mere. Først lidt konkurrence-optræden som 10-årig derefter lørdagsballer rundt omkring med orkester og en blot 12-13-årig Birthe.

Sparekasse-eleven
Pause et par år, inden en ung sparekasseelev melder sig som sangerinde igen og brager igennem med ”Arrivederci Franz”, der stryger ind på førstepladsen på Dansktoppen. Siden bliver det til optrædener i mange lande, blandt andet i det tidligere DDR foruden de første revy-erfaringer i 1972, dels i Svendborg (fiasko), dels i Kolding (succes med ”Jeg går aldrig til bal uden trusser”).

Senere følger en række Melodi Grand Prix-optrædener, forskellige teater- og revy-opgaver, blandt andet Nykøbing F., Holstebro og Cirkusrevyen foruden naturligvis masser af koncerter over hele landet.

En lødig genre
Sideløbende hører vi - ligefremt og fornuftigt - Birthe Kjær fortælle om at miste sine forældre, om glæden ved at være sammen med resten af familien, om kærester og kærlighed, om behovet for selvstændige markeringer og ulysten til mennesker, der ikke evner at give hende modspil.

Der bliver også plads til tanker om et friår, der bliver brugt til frivilligt arbejde blandt børn i Thailand, om fravalget af selv at få børn og den stadige kamp for at skabe respekt omkring danskpoppen som en lødig genre. Og så er der selvfølgelig dramaet omkring ”Vild med dans”, blodprop og hjertestop.

Gennem alle de episoder og oplevelser hun fortæller om, mærker man en grundlæggende respekt for jobbet og for andre mennesker. Derfor giver Birthe Kjærs erindringer nogle behagelige timers læseoplevelse i selskab med et klogt, beskedent og livsbegejstret menneske.Send os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på Birthe Kjær - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send