Hans Jørgen Bonnichsen PET chef

Terrorekspert trusselsvurdering

Ring til Lykke Music & Events for et tilbud på PET Chef Hans Jørgen Bonnichsen

Bag om PET 

Hans Jørgen Bonnichsen tidl. chef for PETDen 11. september 2019 er det 18 siden Osama Bin Ladens terror regime fik World Trade Center i New York til at styrte i grus. Dette blev den nye generations ”John F. Kennedy mord dag”. En dag som alle husker. En dag som vendte op og ned på vort verdensbillede, og fik stor betydning for mange.

Dette var også tilfældet for Hans Jørgen Bonnichsen. Dengang var Hans Jørgen Bonnichsen yderst aktiv i dansk efterretningsarbejde, og skulle nu også beskæftige sig med begrebet terror i langt højere grad. I dag er Hans Jørgen Bonnichsen pensioneret efter 41 år i den danske politietat. Hans Jørgen Bonnichsen blev landskendt som operativ chef for PET (Politiets Efterretnings Tjeneste) sammen med sin gode kollega Per Larsen der var chefpolitiinspektør, samt kriminalinspektør Ove Dahl  Hans Jørgen Bonnichsen gik i øvrigt på pension nogenlunde samtidig som Per Larsen.

Da terroren kom til Danmark

Den frygtelige terror ramte også København lørdag d. 14. februar 2015. Om eftermiddagen ved kulturhuset Krudttønden. Om natten ved den jødiske synagoge i Krystalgade. To civile danskere blev brutalt skudt ned og fem betjente blev såret. Terroristen var en radikaliseret ung, som blev pågrebet og dræbt søndag morgen. Om mandagen var flagene i hele landet på halv. Om aften samledes ikke mindre end 40.000 danskere til en utrolig mindedemonstration i København.

Hans Jørgen Bonnichsen ved om nogen alt om terror og efterretning. Han er således også en ofte benyttet kommentator i DR. Hvor TV2 har Niels Brinch, som deres terrorekspert. Hans Jørgen Bonnichsen blander sig også i den offentlige debat ved efterretnings- eller terror relaterede spørgsmål. Hans Jørgen Bonnichsen kan også gøre dette med en vis tyngde og effekt, da han bl.a. har været i PET i 9 år og i rejseholdet i 20 år. Hans Jørgen Bonnichsen har desuden indgående kendskab til symbolisme og Islam i det 21. århundrede. Når man også er gradueret fra FBI-National Academy, har afhørt internationale spioner, og sågar anholdt egne kollegaer, ja så ved Hans Jørgen Bonnichsen, nok hvad han taler om.

Hans Jørgen Bonnichsen  finder at terror påvirker vor demokratiske rettigheder – og dette vel ikke uden grund. Hans Jørgen Bonnichsen har bl.a. været med til at fostre flere effektive redskaber bl.a. de såkaldte ”præventive samtaler” mellem PET og radikaliserede personer i ekstremistiske miljøer, samt markere at der bliver holdt øje med disse elementer. Hans Jørgen Bonnichsen  skabte også  en dialog med landets imamer.

Hans Jørgen Bonnichsen har udgivet en række bøger og faglitteratur og modtaget en række priser herfor. Bl.a. bøgerne "Frygt og fornuft i terrorens tidsalder" og ”11. september – verdens tilstand 10 år efter”. Ved siden af det politimæssige arbejde har Hans Jørgen Bonnichsen en brændende interesse for litteraturvidenskab og kunsthistorie. Denne alsidighed gør også Hans Jørgen Bonnichsen til en populær foredragsholder, med flere forskellige emner på programmet.

Foredrag med Hans Jørgen Bonnichsen:

11. september – verdens tilstand 18 år efter

Bogen: ”11. september – verdens tilstand 10 år efter” udkom på Århus Universitetsforlag i september måned 2011.
Foredraget er baseret på Hans Jørgen Bonnichsens bidrag til bogen, hvor der forsøges at formuleres nogle bud på, hvad terrorangrebet har gjort ved os som mennesker og som samfund, og hvor Hans Jørgen Bonnichsens foredrag naturligt beskæftiger sig med terrorbekæmpelsen efter 11. september 2001 og dens følger ved udvalgte eksempler fra CIA.s terrorbekæmpelse og dens opvirkninger på vore politikeres og PET´s måde at håndtere terrortruslen på.
Varighed: 45 minutter og efterfølgende spørgsmål og debat. Særprisen er betinget af muligheder for salg af bogen og som kun udbydes i september, oktober og november 2011.

Højreekstremismen i Danmark og Europa

– et vækstgrundlag for terror ?
Med baggrund i sin PET erfaring og med eksempler fra konkrete sager vil Hans Jørgen Bonnichsen fortælle om bekæmpelsen af højreekstremismen i Danmark og Europa. Han fortæller om ekstremismen ideologier,  aktiviteter og vurderer dens potentiale og trusler for de vesteuropæiske samfund.
Varighed: 1 time plus efterfølgende diskussion og debat

FBI og CIA

- verdens magtfuldeste politi- og efterretningstjeneste.
Foredraget giver et informativ, spændende og fascinerende indblik i nogle af verdens stærkeste politi- og efterretningsorganisationer FBI og CIAs historie. FBI og CIA er kendt fra et utal af bøger og ikke mindst film. Det er virkelighedens verden, vi her præsenteres for. Den er skabt af en række succeser, men også af chockerende fiaskoer, og vi får indblik tjenesternes midler og metoder, der belyses gennem udvalgte markante sager. En række af dramatiske fortællinger om spioner, serial-killers og terrorhandlinger m.v. Affærer der har haft afgørende indflydelse på moderne politi- og efterretningsarbejde, der fører os gennem 100 års historie ind i en aktuel virkelighed. Hans Jørgen Bonnichsen har som få i Danmark kendskab til FBI og CIA. Han er gradueret fra FBI National Academy og har i 9 år som chefkriminalinspektør i PET arbejdet sammen med CIA.

Mennesket i ondskaben

- erfaringer fra 41 års politilivs møde med ondskaben
Forfatterforedrag om bogen: ”Hånden. En PET og politikrønike. Foredraget beskriver et liv i politiet, der strækker sig over 60ernes ungdomsoprør og vilde flip til det 21. århundredes nye form for krig: terroren. Et liv der har udspillet sig i så vidt forskellige geografiske rum som fra Grønland, Færøerne, Danmarks provinsbyer til Cypern og Sydafrika.

Livvagterne og virkeligheden

”Livvagterne”, TV1´sdramaserie om Jasmina, Jonas,Rasmus og deres kollegaer i Politiets Efterretningstjeneste, der sætter deres liv på spil i demokratiets tjeneste ses af ca. 1,5 millioner seere hver søndag aften. De første afsnit, af foreløbig 20 planlagte, har vist, hvorledes de beskytter ministre mod yderligtgående politiske kræfter såvel som mod sindsforvirrede stalkere, hvordan de overvåger terrormistænkte og hindrer attentater mod en udenlandsk minister. Hans Jørgen Bonnichsen vil med afsæt i TV-dramaets fiktion, fortælle om, hvor tæt serien er på virkeligheden i PET´s arbejde med at modvirke og forhindre ekstremisme og terrorisme i Danmark. Et arbejde hvor der værnes om den danske, demokratiske grundtanke i en foranderlig og ustabil verden.’ Foredraget bliver en aktuel beretning om fiktion og fakta der hver for sig behandler udfordringerne i en fredelig sameksistens på tværs af meninger, vilkår og tro.

Frygt og fornuft

– i terrorens tidsalder.
Skal vi danskere frygte terror? Eller skal vi forholde os fornuftigt til terrorismens uvæsen, som vi forholder os fornuftigt til en lang række af ”moderne svøber” som forurening, livsstilssygdomme, klimapåvirkninger osv.? I denne debatbog fortæller den tidligere PET-chef og terrorekspert Hans Jørgen Bonnichsen om sin erfaringer med terrorismens væsen gennem sit professionelle virke i efterretningsvæsenet fra arbejdet i marken og til chefstillingen. Bonnichsen beretter, hvordan man med fornuften i behold håndterer en terrortrussel. Hvad gør politiet og efterretningsfolkene? Frygt og fornuft – i terrorens tidsalder er en konkret bog om terror i praksis, skrevet i et ligefremt sprog. Og en opfordring til en folkelig debat om hvor langt vi vil gå i indskrænkninger af vores frihedsrettigheder i kampen mod terroren. Bogen udkom den 15. november 2008.

Rejseholdet og drabssagerne.

Foredraget er en barsk og realistisk beskrivelse af den alvorligste kriminelle handling drab, og om hvorledes rejseholdet arbejder med drabssagerne konkretisere gennem beskrivelsen af efterforskningen i en konkret sag.

Danmark i en terrortid.

Foredraget handler om terrorismens rødder, tankesæt og metoder og hvordan PET arbejder med at forhindre og modvirke terror i Danmark og en beskrivelse af truslen mod Danmark.

PET´s ansvar og arbejdsområder.

Ved udvalgte eksempler fortæller Hans Jørgen Bonnichsen om PET's arbejde med at modvirke og forhindre spionage, ekstremisme, terrorisme i Danmark og hvorledes PET arbejde med at styrke sikkerheden i Danmark.

Emil Nolde - grænser, kunst og politik.

I dette debatskabende foredrag vil Hans Jørgen Bonnichsen berette om Emil Nolde som et barn af grænselandet mellem Tyskland og Danmark. Hans Jørgen Bonnichsen giver en aktuel tolkning af, hvordan vanskeligheder og vildfarelser afledt af ydre og indre konflikter i Nord- og Sydslesvig havde indflydelse på Noldes og liv og værk. Et rum hvor der blev et spørgsmål om "dem og os". Senere blev Noldes værker  beslaglagte og erklæret for ”degenerede” af naziregimet og i Danmark havde man i mange år et næsten afvisende forhold til Nolde og hans kunst. Hans Jørgen Bonnichsens  tolkning pointerer det højaktuelle politiske grænseland mellem ”os” og ”de andre”, som er blevet aktuelt efter 11. september 2001. En  tolkning der allerede har givet anledning til debat i de danske medier. Den verdensberømte kunstmaler, ekspressionisten Emil Nolde er aktuel som aldrig før.

Fra prügelknabe til elite.

Foredraget beskriver PET.s. historie fra at være udskældt, latterliggjort, og bærere af prædikatet ”den mest hemmelige tjeneste i Europa” til i dag at være en åben tjeneste som af eksperter betragtes som hørende til den europæiske elite. En udviklingshistorie der har strakt sig over 9 år og hvor turboen blev sat til efter den 11/9-2001.

Dæmoniske kvindeskikkelser.

Dæmoniske kvindeskikkelser i europæisk malerkunst omkring århundredeskiftet (1900). Fra Kristiania i Nord til Wien i syd og på næsten samme tid dæmoniseres kvinden i malerkunst og presses ind i skrækkelige kvindeskikkelser, som Salome, Medea, Sphinx. Hans Jørgen Bonnichsens foredrag beskriver disse billeder og årsagen til denne karakteristiske tendens i tiden.

Rudolph Tegner

– en grænseoverskridende billedhugger.
Møde med billedhuggeren Rudolf Tegner (1873-1950) hvis værker er placeret på Tegners Museum og Skulpturpark, i det smukke fredede område ”Rusland”, der er beliggende på Museumsvej 1, 3120 Dronningmølle.
Rudolf Tegner er gennem mange år blevet betragtet som ”rå og fremmedartet” og har befundet sig i et kunstnerisk grænseland, hvor der blev stillet tvivl om hans kunstneriske værdi. Han er nu genindsat i den danske kunsthistorie og møder større og større forståelse og anerkendelse som billedhugger. Hans Jørgen Bonnichsens foredrag beskriver og illustrerer Tegner liv og værker.


Kunderne skriver om foredrag med Hans Jørgen Bonnichsen:

Hej Karen
Det gik helt som det skulle – han er rigtig god til at fortælle på en spændende og levende måde – helt nede på jorden.

Med venlig hilsen 
Susanne Wiese Kristensen
Focus Advokaterne


Send os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på Hans Jørgen Bonnichsen PET chef - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send