Bo Østlund

Det Modne Kompas

Forfatteren og journalisten Bo Østlund har de seneste to år været på en fantastisk rejse til landet for de modne, og det er blevet til de to anmelderroste bestsellere ’Modne Mænd’ og ’Modne Kvinder’. Oplev et fantastisk foredrag med Bo Østlund, som giver mulighed for eftertanke.

DET MODNE KOMPAS- om livet efter de 50

Bo Østlund fænomenal forfatterForfatteren og journalisten Bo Østlund har de seneste to år været på en fantastisk rejse til landet for de modne, og det er blevet til de to anmelderroste bestsellere: ’Modne Mænd’ og ’Modne Kvinder’.
I de to samtalebøger, som blev de mest omtalte værker i 2016 og 2017, deler 48 af landets modigste, klogeste og mest spændende mænd og kvinder i alderen 50 til 83 generøst ud af deres livserfaring i hudløst ærlige og inspirerende samtaler om livet, som er den største læremester, når det sender os alle hver især på rejserne, hvor vi danser kinddans med tilværelsens engle og dæmoner.

Blandt de fire dusin kendte danskere er navne som Hella Joof, Ib Michael, Lisbet Dahl, Troels Kløvedal, Allan Olsen, Anne Dorte Michelsen, Flemming Jensen, Lisbeth Knudsen Hans Engell, Birgitte Raaberg, Lars Lilholt og Vivi Flindt – og alle medvirkende i de to værker giver hver især deres bud på, hvordan det er at være i livet på den anden side af 50. På godt og ondt.

I dette foredrag lukker bestsellerforfatteren os ind bag kulisserne i det ellers hemmelige maskinrum, når han fortæller om det store og følsomme arbejde med de to unikke værker, og frem for alt vil han i video, billeder og lyd tage tilskuerne med tilbage på rejsen, hvor de 48 kendte – som repræsenterer mere end 3000 års samlet livserfaring – åbner deres sjæle og hjerter, så vi alle kan spejle os, nikke genkendende, undre os, grine og mærke sorgen og alle de andre følelser.

Og bagefter vil vi hver især kunne bruge disse refleksioner på levet liv som et kompas til at stikke kursen mod vores egen fremtid.

Der er nemlig også et liv efter de 50.
Et liv med arbejde, kærlighed, drømme, tro og begær.
Og et liv med overgangsalder, en krop i forandring, en kæmpe ro – og med voksende tanker om livets afslutning, døden og alt det, man gerne vil nå og måske ikke har nået.
Og måske også et liv med en voksende bevidsthed om, at der i virkeligheden ikke er noget at være bange for.
Måske er det i virkeligheden alderdommens og modenhedens største gave – at man endelig kan lægge angsten på hylden? At man endelig kan lægge sine våben og acceptere sig selv som dét menneske, man er?

Bo Østlund Livet efter de 50Under arrangementet vil forfatteren også invitere de fremmødte til at byde ind med deres egne erfaringer og tanker i en berigende dialog om seniorlivet efter de 50.

Bo Østlund er 63. Han har været journalist i 44 år, og han har siden årtusindskiftet udgivet 22 bøger – næsten alle bøger om mennesker og deres liv og skæbner.
Blandt hans mange udgivelser er den anmelderroste bestseller ’Skilleveje’, hvor 28 kendte danskere fortæller om deres barndom, biografier om Etta Cameron, Allan Simonsen og Dronning Ingrid samt hans egen erindringsbog ’Strawberry Fields Forever’, om en opvækst på en nordfynsk købmandsgård i 1960’erne og 1970’erne.

En opvækst i et alkoholisk, voldeligt hjem, der - sammen med faderens selvmord i 1980 – har været med til at forme Bo Østlunds eget liv og dannet baggrund for adskillige af hans interessante bogudgivelser.

(Fotos: Peter Nørby)Send os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på Bo Østlund - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send