Nis Boesdal

Danmarksmester i fortællekunst

Ring til Lykke Music & Events for et tilbud på Nies Boesdal

Nis Boesdal

Nis Boesdal betragter en foredragsaften lidt ligesom en slags kulturel børnefødselsdag. 

Sjældent er han kørt skuffet hjem.
Et foredrag er ikke kun envejs-kommunikation. Ofte siges der ligeså mange kloge ting i kaffepausen og under spørgetiden efter foredraget.
Nies Boesdal lærer hele tiden noget. Også respekt - som da en ældre frue betroede ham, at hun bare var kommet for at se ham, nu havde hun jo sovet til middag med Nies Bosdal og Danmarksmester i 7½ år!

Storytelling og livskvalitet
Dette foredrag er primært henvendt til erhvervslivet, hvor behovet for at knytte en historie sammen med et produkt er stigende.
Hvad er det, historien kan, som indholdsdeklarationen og brugsanvisningen ikke kan"
Bliver vi lykkeligere og klogere af de gode historier, hvorfor elsker vi dem, hvor kommer de fra og hvordan får vi dem fortalt?
Og hvilken rolle spiller medierne i den forbindelse?

Med høtyv og hjerteblod. Historier fra det gamle Danmark.
Nis Boesdahl fortæller historiernes historie, deres oprindelse i Bibelen og de gamle eventyr og den skikkelse vi i dag møder dem. Uanset om vi fortæller, laver radio, går i biografen eller på biblioteket. I vor kultur er fundamentet den gode historie.
Historierne kan opleves nye og moderne, men hovedparten af de gode historier har dybe rødder. De berører de fundamentale omstændigheder ved de menneskelige vilkår her på jorden. De farvet, ikke bare af landet, hvor de fortælles, men også af den landsdel, der har taget historierne til sig

Klap hesten og nyd udsigten
Alting går hurtigere i vort moderne samfund. Vi får flere og flere valgmuligheder. Det være sig uanset om vi skal købe en sandwich, en kop kaffe eller en ny computer. Hvordan holder vi balancen mellem den kaotiske nutid og trygheden i den fortid, vi alligevel ikke ønsker os tilbage til?

Det poetiske køkken
Måltidets time - er den druknet i de moderne samtalekøkkener, hvor familien kun undtagelsesvist spiser på samme tid?
Må der være børn i et køkken, og hvor meget tid må man egentlig bruge på at være sammen omkring aftensmaden?
Provokerende debatoplæg med udgangspunkt i en Italiensrejse, hvor man har et helt anderledes forhold til måltidet.
En underholdende aften med plads til både latter og eftertanke - og om holdninger til madlavning.

Den gode historie
Vi leder efter den gode historie overalt, når vi hører radio eller ser fjernsyn, går på biblioteket eller i boghandlen, opsøger videobuktikker eller handler i Netto.
Men hvad skal der til for at en historie virkelig bliver god, hvordan er den bygget op, hvordan kan vi kende den i vrimlen af filmstjerner og reklamer - og hvordan fortæller vi den selv?

Musikalske eventyr
Flere og flere kommer til at sætte pris på operamusik eller operettemusik. Men det er ikke altid lige nemt at få styr på, hvad det egentlig er, de synger om.
Kan det passe, at historien i "My fair lady" ligner den i "Pretty woman" og "Askepot"? Og hvordan lykkes det så for musikken at gøre den anderledes?
Nis Bosdahl medbringer eget musikanlæg og spiller forskellige eksempler.

Julens vers og eventyr
"Vi glæder os i denne tid" - og det er der mange gode grunde til. Julen er højtid, men der er også meget at grine af og synge med på.
Nis Boesdal læser egne og andres værker, vers og julehistorier, trækker perspektiverne op og spiller noget af den musik (cd'er), vi ikke hører så tit.
En hyggeaften med plads til lange tanker.

Jul på landevejskroen
Nis Boesdal fortæller om julen og læser op af bl.a. ”Jul på Landevejskroen”, som netop er blevet genoptrykt.
Den folkelige Cleo læste den i radioen for snart 20 år siden. En hyggelig aften med historier om forskellige måder at holde jul på

Bibelens gode historier
En aften der handler om bibelens gode historier og den måde, vi møder dem på i det moderne samfund.
Om de fundamentale vilkår for den menneskelige eksistens, som vi kender fra Bibelens historier og (måske?) genkender i biograferne, i radioen og i bøgerne.

Radioens danmarksmester
Nis Boesdal startede det populære radioprogram "Danmarksmester", som sendes fra studierne i Århus. Samtidig er Nis Boesdal en skattet foredragsholder og forfatter til bøger om børn og andre mennesker.

 Send os en besked!

Udfyld en forespørgsel her på Nis Boesdal - det er helt uforpligtende. Du kan udfylde de felter, som du kan svare på eller blot efterlade navn og tlf-nummer.
Vi svarer hurtigt.

Kunstner:
Evt. dato/periode:
Evt. klokkeslæt:
I hvilken by skal arrangementet afholdes?:

Kontaktoplysninger:
Navn:
Evt. firma eller organisation:
Tlf:
E-mail adresse:
Besked:
  send